80% budjetista sotaisuuteen ?

Suomenkin media esittelee Obaman budjettia vuodelle 2015 suurena voittona. Esityksestä äänestettiin lauantai yönä ja se voitti äänin 56-40. Budjetti on mahtava, kuten mahtavalla maalla pitääkin, 1,1 biljoonaa Dollaria eli 1.100 miljardia.

Missä uutinen ?

Länsimediassa uutinen on siinä ,että puolustusmenot ovat vain 521 miljardia, eli alle puolet koko summasta ja 30 miljardia vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Mistä siis tulee otsikon 80% ?

Länsimedian summassa ei ole otettu huomioon kuin 521 miljardia suoran puolustusmäärärahan. Piilosummat löytyvät 492 miljardin „siviilipuolen tehtäviin“ suunnatusta paketista ja tähän salabudjettia voi listata seuraavasti:

– 11,4 Milliardia osoitetaan National Nuclear Security Administration – organisaatioille, joka on osa energiasta vastaavasta ministeriöstä, mutta vastaa myös ydinaseiden valmistuksesta ja huollosta.
– 40,6 miljardia siirtyy Department of Energylle, NASAlle ja NSFlle, joita käytetään sotateollisuuden tutkimukseen, Cyper-turvallisuuteen ja rakettiteknologian tuotantoon ja tutkimukseen
– 65 miljardia Veteraanien kuntoutukseen
– 26,7 miljardia juoksee FBIlle, DEAlle ja BATFlle, vankiloihin ja paikallispoliiseille
– 7 miljardia saa bioaseturvallisuus ja bioterrorismin torjunta
– 60 Homeland Security, joka turvaa kotirintamaa
– Toinen 60 miljardia kohdistetaan CIAn, NSAn ja muiden 17 salaisen palvelun toimintaan

Nämä luvut näyttää että „siviilitoimintaan“ suunnatusta budjetista 270 miljardia juoksee puolustus-, poliisi-, tai salaisen palvelun toimintaan. Tähän lisätään vielä 3,1 miljardia sotilasapua Israelille, 1,45 miljardia sotilaallistatukea Egyptille ja miljardia Jordanialle.

Kaiken kukkuraksi „siviilitoiminta“ sisältää Overseas Contingency Operations (OCO) budetin 64 miljardia, jolla käydään sotaa niin IS-järjestöä, kuin kasvavaa „Venäjän uhkaa“ vastaan.

Tähän liittyen on syytä esittää Venäjän „julmasti nousevaksi“ mainittu puolustusbudejetti, joka on vuodelle 2014 kokonaista 88 miljardia. Tämä summa näyttää melko mitättömältä USAn „laskevaa“ budjettia vastaan, joka lopulta on 861 miljardia.

Herää, kenties jopa oikeutetusti, kysymys onko tuo puolustusbudjetti todella „puolustusta“ varten vai varmistaako se ainoastaan sodissa murhaamisen, vakoilun, vangitsemiset, kidutukset ja yleisen maailman kansojen alistamisen oma maa mukaan lukien.

Toisaalta USAn velkavuoren (18 biljoonaa Dollaria) alla painiva johtajalla Obamalla ei ole suurta liikkumisvapautta. Obama on lisännyt velkautumista ennätysvauhtia ja nostanut sen biljoonaan vuodessa.

Tämä tekee 3 miljardia päivässä ja kuolevat miehetkin tarttuvat ohuimpan oljenkorteen, joten miksei myös kuolevat hegemoniaansa humaltuneet valtiotkin.

Kuuluisa kreikkalainen draaman kirjoittaja Euripides kirjoitti aikoinaan: „Ne jotka jumalat ovat päättäneet tuhota, he tekevät ensin hulluiksi.“ ja tämä kehitys on näkyvissä koko maailman tuohuissa……Valitettavasti.

Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen

Linkit:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/12/14/welt-spitze-us-senat-billigt-militaer-etat-von-577-milliarden-dollar/
http://appropriations.house.gov/news/documentsingle.aspx?DocumentID=393925

Yksi vastaus artikkeliiin “80% budjetista sotaisuuteen ?

  1. Rajua touhua. Jenkkilän hullut saattavat tukehtua kohta, noilla summilla. Aivan mielipuolista. Mutta mitäpä sitä ei tekisi rauhan, demokratian ja vapauden eteen.

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s