Juodaan Suomi kuntoon!

Oletetaan että jossain kuntaliitoksesta juuri ja juuri selvinneessä kaupugissa avataan ravintola. Kaupungissa on suuri määrä alkoholisoituneita työttömiä, jolla ei ole varallisuutta eikä ostovoimaa. Tämä näkyy ravintolan myynnissä ja omistaja päättää viimeisenä toivonaan myydä viinaa velaksi.

Kaikki ovat tyytyväisiä. Viina virtaa, myyntiä syntyy ja tulos näyttää nousua. Kuitenkin ongelmat kerääntyvät ja omistaja on pakotettu hattu kourassa pankkiin. Pankkiiri kuuntelee omistajan ongelmat ja naurahtaa, ettei alkohollistien lainat ole ongelma. Ne ovat mahdollisuus.

Tässä on uusi finanssi-hitti. Vuosisadan joukkovelkakirja

Pankkiiri selittää, että nämä lainat paketoidaan uudestaan ja myydään eteen päin. Velkakirjalle keksitään komea lyhenne BTL-obligaatio (BaariTiskiLaina).

Seuraavaksi idea laajenee isompiin pankkeihin ja he keksivät nostaa tästä joukosta esiin alkoholisoituneet ylioppilaat. Tämä joukko työstetään vielläkin varmemmaksi joukkovelkakirjaksi, koska heidän mahdollisuus työllistyä arvoitetaan paremmaksi, kuin kouluttamattomien.

Velkakirja saa nimekseen RTO (RiippuvuudenTiiivistysObligaatio).

Lainojen kysyntä kasvaa. Aina isompia pankkeja ja ravintoloita liittyy kuvioon. Kaikilla on hauskaa!

Pienen hienosäädön jälkeen kansan eteen tuodaan vielä isompi lainapaperi, johon kerätään tervemaksaiset tohtorit ja muut akateemiset RTO-papereista.

Mainio, erittäin varma velkakirjatuote!

Tämä tappotuote saa nimekseen KONT-sijoitusrahasto (KuolemaOnKulmanTakana). Tämä loppuun asti sivistetty tuote viedään luottoluokitus-firmojen eteen. Nämä luokittelijat tekevät sen mitä lupaavat, eli arvioivat miten parhaaksi näkevät.

Standard´s & Poor´s (keskivertoiset ja yksinkertaiset), Moody´s (luonnevikaiset) saavat tehtäväksi tuotteemme arvoittaminen. Maksettuamme tarpeeksi näille kahdelle saamme tuotteelleemme AAA-luokituksen (AlkoholiAuttaaAhdingossa).

Tähän tuotteeseen tulee mukaan myös kaikki suurimmat sijoittajat ja varsinkin kapakat kautta maailman.

Kaikilla on hauskaa ja kukaan ei ole köyhä eikä kipeä, kunnes joku sijoittajista tarvitsee osan sijoittamistaan rahoista lähikapakan  tiskillä keinuvalta alkoholistilta.

Tässä vaiheessa singahtaa TV-ruutuun vakava vastuunkantaja hikisine otsineen ja vinoine silmälaseineen ja kertoo, että tämän maailmaa järisyttävän finanssi-kriisin pelastamiseksi on avattava sateenvarjo, on soitettava palokunta sammuttamaan rivitalo ja otettava niskalenkki.

Kiitos

Hämis

Tämän takia en kerjää, mutta toivon, että juot velaksi, jotta kaljasi, ilosi ja kankkusesi muuttaa velat saataviksi!

Yksi vastaus artikkeliiin “Juodaan Suomi kuntoon!

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s