Velka on veli ottaessa…….

EU on velkaloukussa, silti EKP johtaja Draghi oli ylpeä itsestään, kun 4.12 pidetyssä kokouksessa esitteli EU-alueen korkoja. Kaikkien Euro-maiden, jopa ongelmatapausten, korot ovat ennätyssyvällä. Kuitenkaan korko ei näy työttömyystilastoissa. Ranska, uusin murheenkryyni, on saavuttanut uusimman ennätyksen 3,46 miljoonaan viratonta kansalaista. Puhumattakaan Espanjasta, Portugalista, Italiasta tai Kreikasta.

Koko Euro-alueen maat ovat velkaa 9500,11 miljardia. Tämä on yli 90% koko Euro-alueen bruttokansatuotteesta., joka käy ilmi seuraavasta kuvasta:  http://static.finanzen100.de/foto/2963_original.jpg

Kuvajaista tarkistellessa on huomattava, ettei kaikki maat ole vielä ottaneet uusia laskusääntöjä käyttöön. Nämä uudet BKT-lukujen laskukaavat ottavat huomioon myös „harmaan talouden“, kuten huumekaupan, prosituution jne…. Tästä uudesta laskentatavasta voi lukea lisää täältä: https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/09/07/laitonta-lantaa-tuulettimeen/

Mietitään hetki miten näistä veloista päästään eroon. Miten päästään päivään X, jolloin velkaprosentit on säästetty yksi numeroisiksi tai edes kaksinumeroisiksi ja kansakunnat alkavat taas toimimaan.

Esimerkiksi voidaan ottaa Italia, jonka BKT on 1.620 miljardia Euroa. Velkaa Italialla on 2.170 miljardia, joka teki 134% bruttokansantuottesta. Italian verotulot taas oli samaisena vuonna 365 miljardia eli 22% BKTstä.

Italian velkojen pelkät korkokulut ovat vuosittain kahden prosentin korolla 43,4 miljardia. Italialle jää siis 321,6 miljardia maansa pyörittämiseen ja lyhennyksiin. Tällä koko summalla velka olisi maksettu noin seitsemän vuoden aikana. Kymmenen prosentin osuudella velan maksuun menisi mukavat 70 vuotta.

Tämä tietysti on pikaisen yksinkertaistettu yhtälö, jossa ei ole otettu huomioon Oy Italia Ab:n todellisia juoksevia kuluja, mutta antaa osviittaa missä mennään velkojen kanssa.

Vertailun vuoksi katsotaan Saksan lukuja, jonka BKT on 2.735 miljardia Euroa. Velkaa Saksalla on 2.154,67 miljardia, joka teki 75% bruttokansantuottesta. Saksan verotulot taas oli 328,2 miljardia eli 12% BKTstä.

Tästä voidaan pikaisesti huomata, että Saksa itseasiassa on huonommassa jamassa, kuin Italia, jos veroja ei koroteta pikaisesti ja paljon. Tästä onkin ollut saksalaisissa lehdissä jo puhetta. Pahimmillaan tämä vyönkiristys on laskettu olevan jopa 30% luokkaa……. Kestääkö Merkelin koalitio-hallituksen suosio verokorotuksia onkin toinen asia.

Laitetaan tähän lopuksi vielä muidenkin maiden „ansio/velka-prosentit“.

Kreikka 20% / 175 %           Espanja 10% / 97%            Ranska 22% / 95%

Uskoisin, että näistä vertailuista voidaan vetää se johtopäätös, ettei „päivä X“ tule olemaan mahdollinen ilman suunnattomia velkojen uudellenjärjestelyjä koko Euro-alueella ja samalla koko maailmassa. „Kasvun ihmeen“ niskaan tuskin voidaan laskea „päivä X:ään“ vievän tien painoa!

Tai sitten Euro-alue on purettava ja annettava ison D:n hoitaa velat!

Vai mitä miltä sinä olet ?

Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen

Linkki:
http://www.finanzen100.de/finanznachrichten/wirtschaft/draghi-macht-s-moeglich-schrecklich-so-verschuldet-ist-die-eurozone_H2085518568_76039/

2 vastausta artikkeliin “Velka on veli ottaessa…….

 1. Kiitos Hämis viestistä

  Nuo sinun tilastotiedot osoittavat, että Euroopalla ei ole pelastusta. Ne varmaan tietävät itsekin, sekä velalliset että velkojat. Maailman pääomakasojen on kuitenkin pakko antaa ja valtioiden lainata, sillä pääoman on aina oltava joten kierrossa, joko tuotaanossa tai velkapääomana. Jos pääomat makaisivat kassaholveissa, ne menettäisivät arvoaa sitä mukaa, kun niiden reaalivastine (markkinoiden isot tai pienet tavarat) tavarat häviävät maailmasta.

  Kapitalismin ongelma onkin siinä, että pääomien kasaantumisen myötä niiden lisäarvon nälkä kasvaa jatkuvasti. Sitä on syöty sieltä mistä ei missään tapauksessa kasvun kannalta saisi syödä, eli kuluttajien lömpakosta. Talaous ei pyöri, koska kuluttajilla ei ole kulutuskykyä. Pääomakasojen rahoja ei lainaa enää tuotannolliset yrittäjät, vaan ainoa lainaaja on valtio, joka sekin vain syö lainarahat ja ottaa lainojen hoitokulut väkivallalla (veroilla maksuilla ym) ihmisten hengissäpitovarannoista.

  Kapitalismi on vapaassa pudotuksessa, mutta matkaa maahan on niin pitkä, että kukaan ei tiedä, milloin läjähdetään. Silloin rapa lentää.

  Ainoa keino jatkaa ihmislajia on vaihtaa tuotantotapaa. Pääomat on otettava yhteisomistukseen, valtio annettava kansan käsiin ja kaikki mahdollinen tieto niillekin, joilta se on hyödyn mimissa estetty. Raha on ilmeisesti vaihdettava kussakin maassa erikseen, sillä pankkijärjestelmä inhoaa tilien ja holvien avaamista. Mitätöimällä raha, pankit saadaan hallintaan. Uuden rahan määrä ei ole ongelma siinä mielessä, että raha vastaa aina olemassa olevan reaaliomasuuden markkina-arvoa. Rahahan luodaan samalla kertaa kuin tavarakin, eli samllaa työllä. Jokaisen maan reaalivarallisuus pystytään arvioimaan riittävän tarkasti.

  Ensin on kuiten purettava EU, ja jokaisen maan ryhdyttävä rakentamaan omaa kansantaloutta. Siihen loppuu pääoman globalisaatio ja kapitalismi. Tämä on jossain vaiheessa edessä. Jos tähän ei varauduta, tilanne on sama kuin Rooman maailman valla romahtaessa – pahempikin.

  Terveisin Heikki T

  1. Kiitos Heikki kommentistasi. Olen otettu, kun huomaan, että sinäkin seuraat kirjoituksiani. Olen aina pitänyt mielipidettäsi suuressa arvossa ja lukenut jokaisen blogisi, vaikka en niihin suuria osaa kommentoida ja USAri ei anna suositellakkaan.
   Hämis

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s