Saksan asuntosäästösopimukset katkolla.

Saksassa hyvinkin suosittu asuntosäästäminen on katkolla. Saksan pankkivalvonta (BaFin) viranomainen haluaa puuttua sopimuksiin. Tällä hetkellä pankkien asiakkaita rangaistaan jopa miinuskorolla säästöistä. Tämä ei koske vanhoja asuntosäästötilejä, joista saattaa saada jopa 3,5% korkoa säästöilleen. Tämän epäsuhdan takia BaFin haluaa luoda säännöstöjä, jotka oikeuttavat pankit irtisanomaan vanhoja säästösopimuksia.

Tähän asiaan on kuultu jyrähdys, jopa Saksan valtiovarainministeriltä Schäublelta, joka ei kannata asiaa. Miehen mielestä ei ole syytä antaa asuntosäästökassoille „valtakirjaa“ purkaa sopimuksia mielensä mukaan.

BaFin-ehdotus on melko suurella varmuudella tullut ulos juuri nyt vain sen takia, että asuntosäästökassoille on määrätty stressitestit, joiden odotetaan valmistuvan tammikuussa 2015.

Tämän hetkinen EKPn korkopolitiikka ei auta säästökassoja täyttämään taseitaan ja luvatut tuotot sopimuksille on tehty kulloisenkin ajan korko/tuotto-oletuksen mukaan.

Näissä säästökassoissa muhii seuraava kriisi ja se tulee olemaan melkoinen paukku, kun otetaan huomioon, että melkein jokainen saksalainen on joskus ollut asuntosäästäjä.

Asiayhteyden ulkopuolelta, lisäksi samaan suuntaan on kasvamassa eläkevakuutusten vakavaraisuus saman suuntaisten tuottolupausten takia. Näitäkin sopimuksia on vähintään joka toisella saksalaisella…….

Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen
Linkki:
http://www.focus.de/immobilien/interhyp/behoerde-soll-notfalls-selbst-einschreiten-finanzaufsicht-will-dass-bausparkassen-altvertraege-kuendigen_id_4327110.html

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s