Kreikka: Aseita, lahjontaa, uhkailua ja velkaa. OSA 3

Saksalainen Zeit-lehti kirjoitti aikoinaan saksalaisten asekaupoista Kreikan hallitusten kanssa. Saksan hallituksen siunaamien asetoimitusten esteeksi ei muodostunut troikan leikkausvaatimukset, eikä omatunto noussut niiden esteeksi. Ei vaikka kreikkalaisten sairaaloiden lääkäreitä irtisanottiin, kouluista puuttu kirjat ja julkisenvallan työntekijät pelkäsivät irtisanomisia tai kärsivät palkanleikkauksista.

Troikan suunnitelmissa oli 0,2% leikkaus puolustusbudejetissa, eli 457 miljoonaa, kun samalla sosiaalikuluista oli suunnitelmassa leikkauksia 1,8 miljardin Euron verran. Zeit-lehden kysymykseen „miksi puolustusbudejetissa säästöt ovat toisella sijalla?“ vastasi Kreikan puolustusministeri Dimitris Droutsas syyksi „kilpavarustelun.“ Tämä „kilpavarustelu“ käydään Turkin kanssa. „Kreikalla ei ole muuta vaihtoehtoa, halusimme tai emme, kuin pitää yllä suurta puolustuskykyä.“ Sanoi herra Droutsas ja jatkoi: „Kreikan kansa ei pidä asiaa pahana, koska puolustusvoimat luo suurenmäärän työpaikkoja ja turvallisuutta.“

Tässä vaiheessa on huomautettava, että molemmat maat sekä Turkki, että Kreikka ovat Nato-jäseniä ja silti varustelukierteessä toisiensa johdosta!

500.000 – 600.000 Euro sai Panos Evstathiou, saksalaisen STN Atlas und Rheinmetall asiamies navigatio-ohjelmien uudistamiseen Typ 214 sukellusveneisiin ja kolmeen vanhempaan sukellusveneeseen 2,6 Mrd. Euro kokonaissummasta. Kantas todisti, että Evstathiou vuonna 1999 tehdyn sopimuksen, joka koski iltatorjuntasysteemin ASRAD-Stinger kokonaissummaltaan 139,7 Mio. Euro. Lahjukset sukellusveneiden ja ASRAD-ohjelmien osalta oli 1,5 Mio. Euro.
3.000.000 Euroa tuli Konstantinos Dafermos:ilta, venäläisen KBP-yrityksen edustajalta. Tämä panssaritorjuntasysteemin Kormet ostamisesta, joka maksoi 213,1 Mio. Euro (108,6 Mio. vuonna 2001 ja 104,5 Mio. vuonna 2003).
1.700.000 Euroa lahjuksia Lampros Mpartzokas, venäläisen ilmapuolustussysteemin OSsA AK ostamisesta.
600.000 Euroa toimitti Thomas Liakounakos, saksalaisten Leopard-Panssareiden ostosta. Panssareiden valmistajan Krauss-Maffei Wegmann omatunto ei kolkuttanut rahojen toimittamisesta.
800.000 Euroa saatiin Pavlos Nikolaidis:islta, ranskalaisien Scalp- ja Mica-ammusten toimittamisesta Mirafe-hävittäjiin, eikä toimittaja pelästynyt lahjuksia.
750.000 Euroa maksoi Dimitris Papachristos, saksalaisen Krauss-Maffei Wegmann edustaja, PZH 2000 ammusten toimittamissopimuksesta.
400.000 Euroa lahjuksia toimitti Stavros Komnopoulos, laivaston ostamista maa-maa-ohjuksien Exocet ranskalaisvalmistajalta.
250.000 Euroa kantoi kassaan Christos Toumpas, brasilialaisten EMBRAER yrityksen edustaja, Erieye-systeemin ostamisesta vuonna 1999. Ohjelmasta, joka maksoi 531,6 Mio. Euroa.
240.000 Euron lahjan toi Konstantinos Mpalermpas, ruotsalaisen Ericsson:in johtokuntaan kuuluneena, ruotsalaisen tyksistötutkajärjestelmään ARTHUR ostamisesta.
Lisäksi F-4E hävittäjien modernisointi saksalaisen DASA/EADS kautta.
50 kappaletta F-16-hävittäjää, jotka päätettiin hankkia 30 huhtimuussa 1999 KYSEA:n päätöksellä.
Edellä mainittuihin koneisiin tilattiin erillisillä sopimuksilla aseistus, tutkat, varaosia ja itsesuojelusysteemit.
Lisäksi varattiin optio kymmenelle F-16 Block 52+ edellisien 50 lisäksi.
Tilatuksi tuli myös 15 Mirage 2000-5Mk2 ja päivitykset 10:lle Mirage 2000EGM/BGM.
Optio ilmaturjuntaohjksille Patriot PAC3.
Ohjuspikaveneitä mallia Super Vita aseistuksineen.
“S”-Fregattien modernisointi.
Ja lopuksi AH-64D-taisteluhelikoptereiden ostosopimus.

Tämä lista ja sen summat tulee tarkistumaan, kunhan tutkimukset syvenevät ja uusia asioita ilmenee.
Yksi on varmaa. Se että Saksan, Ranskan, Venäjän ja USAn asetoimittajat ovat ratsastaneet EU-veronmaksajien niskaan kaatuneen maksukyvyttömän Kreikan korruptioituneiden hallituksien niskassa säälimättä ja ilman omantunnon koputusta samalla, kun Kreikan kansan tulevaisuus on jätetty toisarvoiseksi asiaksi.

Tämä kirjoitus on syventävää tietoa kahteen edelliseen kirjoitukseen:

Kiitos
Hämis
Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan matkaa.
FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilinomistaja Juha Hämäläinen
Linkit:
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231145135
http://www.topontiki.gr/article/63700/O-Kantas-einai-to-pagaki

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s