„Operaatio Palmyra“

Itävallan poliisi on iskenyt ääri-islamistien kimppuun suur-ratsialla. Kaikkiaan 13 etsittyä 20 etsintäkuulutetun joukosta jäi poliisin haaviin. Suur-operaatio jakautui Wienin, Linzin ja Grazsin kaupunkeihin, joissa ratsattiin moskeijoita, yksityisasuntoja ja yrityksien tiloja. Itävalta halusi välittää operaatiollaan suoran viestin ääri-islamisteille, ettei heidän ole hyvä olla Itävallassa.

Poliiseja suuroperaatioon osallistui 900 mukaan lukien poliisin erikoisryhmä „Copra“ poliisit tutkivat 40 asuntoa, liiketilaa ja rukoushuonetta. Suoraan pidätetyksi joutui 13 henkilöä ja 16 kiinniotetuksi kuulustelua varten. Pidätetyiden henkilöiden ikä vaihteli 15 ja 45 vuoden välillä. Takavarikkoon poliisi keräsi terroristista propakandamateriaalia, kovalevyjä, käteistä rahaa ja yksi luvaton ase.

„Operaatio Palmyra“ (kaupunki Syyrissa) huipentui perjantaina kahden vuoden tiiviin tutkimuksen jälkeen. Operaation päämaali oli serbi-syntyinen itävaltalainen Mirsad O. Mies jonka kontolle langetetaan „pyhien taistelijoiden“ värväys kolmessa maassa, Sveitsissä, Saksassa ja Itävallassa. Viiden lapsen isä on myös IS-järjestön varainhankinnan johtava henkilö. Mies sai „nimismiehen kihlat“ juuri ennen Syyriaan suunniteltua matkaansa ja viedään syyttäjän eteen syytteellä terrori-organisaatioon kuulumisesta.

Itävallan poliisi luokittelee operaation suureksi menestykseksi, koska pidätettyjen joukossa on myös tzetseeni-johtaja Visit D. Mies joka luetaan johtavien vihasaarnaajien joukkoon. Itävallasta on lähtenyt Jihadisteja taistelemaan Syyriaan jo yli 160. Näistä 30 on ilmeisesti kuollut ja 60 palannut takaisin. Tästä operaatiosta kerättävillä tiedoilla toivotaan tuovan lisätietoa itävaltalaisten Jihadistien liikkumisista ja tätä kautta saadaan lisämahdollisuuksia torjua ilmassa leijuvaa terroriuhkaa ja taistelijoiden liikkumista maiden välissä.

Kiitos
Hämis

Ps. en voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan matkaa.
FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilinomistaja Juha Hämäläinen

Linkki:
http://www.krone.at/Oesterreich/Islamisten-Boss_bei_Terror-Grossrazzia_gefasst-Operation_Palmyra-Story-429201
http://www.oe24.at/oesterreich/politik/Mega-Razzia-gegen-Austro-Islamisten/166855147

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s