Kreikka: Aseita, lahjontaa, uhkailua ja velkaa. OSA 1

Kreikan kotipesän siivous jatkuu. Vuonna 2012 juuri ennen vaaleja PASOK-poliitikko Akis Tsochatzopoulos (SDP) joutui lahjusskandaalin keskelle. Vaalien jälkeen iski skandaali LAOS-puolueen (KD) johtajaan Georgios Karatzaferis:iin. Tätä Kreikan rikkainta politikkoa vastaan käydään myös tällä hetkellä oikeutta lahjuksista, joita hän on ottanut asehankintojen yhteydessä. Tämä edellisen veronkiertosyytteen lisäksi.

Vuosi 2012 toi muutenkin Kreikan aseostot kartalle, koska myös troikan kautta EU astui peliin ja aseostojen kiemurat tulivat nostetuksi polttopisteeseen. Kaikki ihmettelivät miten tämä oli mahdollista, vaikka kaikki olivat tienneet miten asiat olivat olleet ja tehty.

Akis Tsochatzopoulos:in pimittämät 50 miljoonaa oli vasta taskurahaa tässä lahjuksien suossa. Se että Akis ja Georgios jäivät kiinni lahjussäkit käsissään heittää varjonsa kaikkien politikkojen ylle ja jokaiseen Kreikan tekemään asekauppaan ja niistä aiheutuneisiin velkoihin, joita peritään muutenki lyödyltä kansalta.

„Real news“ lehden julkistamien asiakirjojen mukaan pelkästään Panos Evstathiou, joka oli asekauppias, oli jakanut vuosien 2002-2011 välillä 153 miljoonaa lahjuksina. „Vima“ lehden mukaan Kreikassa etsitään mijardin Euron lahjusvirtaa viimeisien 15 vuoden ajalta. Lehden mukaan epäiltyjen joukko on lisääntynyt usealla uudella politikolla ja oletetaan laajenevan entisestään. Nämä rahat ovat kulkeneet offshore-firmojen kautta kaikissa mahdollisissa aseostoissa, niin USAn, Venäjän, Saksan kuin Ranskan kanssa. Ilman lahjuksia ei liikkunut edes kengännauhoja ja kaikkien kauppojen sisään on työnnetty lahjuksien paino veronmaksajien kannettavaksi. Tämä sama käytäntö leviää myös muihin valtio-ostoihin, mutta tänään keskitytään aseisiin.

Aseostot ovat yksi suurimpia yksittäisiä valtiovelan taakkoja Kreikassa. Vuonna 2003 valtiovarainministeri Christodoulakis tunnusti, että vähintään 25% koko velkasummasta koostuu lahjuksilla pumpatuista aseostoista. Vuodesta 1974 alkaen on Kreikka ostanut vuosittaisella keskiarvolla 3,74% kaikista USAn myymistä aseista, 9,64% Saksan viemistä aseista ja 5,51% Ranskan myymistä aseista.

Toisin sanoen diktatuurin jälkeen vuodesta 1974 alkaen tähän päivään mennessä on Kreikka ostanut USA aseteollisuuden koko tuotannon 16 kuukauden ajalta. Saksan vuosittaisen asetuotannon Kreikkaa ostaa kokonaan joka kymmenesvuosi ja Ranskan aseteollisuuden kahden vuoden koko tuotanto on siirtyynt Kreikan käsiin sitten Kreikan demokratisoinnin. Kuriositeettinä mainittakoon, että Kostas Simitiksen (PASOK) sosiallistihallituksen, jossa Papandreou III Jorgos oli VVM, Kreikka oli USA aseviennin ykkösmaa ja koko maailman aseostaja listalla kymmenes.
Tästä voidaan päätellä, että kauan ennen, kuin lopullinen ostopäätös tehtiin oli poliitikot lahjottu ja näin saatu kaulapantaan ja jalkakahleisiin. Samalla nämä kyseiset poliitikot olivat jatkossakin käytettävissä, kiristyksen kautta, tanssimaan asemyyjien tansseja veronmaksajien kustantaessa ruusut tanssilattialle.

Mitä tämä porsastelu toi hyötynä kansalle, joka istuu nyt kerjäämässä kadulla, kun velkojat hakevat asunnot sähköineen ja vesineen omikseen ?

Toisaalta voidaan kysyä onko näiden velkojen maksattaminen EU-kansalaisien elintasolla moraalisesti oikein ?

Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan matkaa.
FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilinomistaja Juha Hämäläinen

Linkki:
http://www.topontiki.gr/article/88456/Eksoplismoi–mizes–ekbiasmoi-kai-to-xreos

Yksi vastaus artikkeliiin “Kreikka: Aseita, lahjontaa, uhkailua ja velkaa. OSA 1

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s