Putin vastustaa US-maailmanjärjestystä.

Ukrainan kriisin takana on kilpailu maailman taloudellisesta vallasta. US-johtoisesta maailman vallasta, jonka tulisi ulottautua ainakin Venäjän rajoille.

Mikä on Putinin suunnitelma ja mitä US-EU liittoutuman seuraava siirto tässä shakki-pelissä ?

Viikon takainen TV-haastattelu ja istunto Merkelin kanssa on osa viimeistä, kenties jopa epätoivoista yritystä. Tämä ei näytä auttaneen, koska USEU-liittoutuman puolustus ei näytä repeilleen. Merkel on ilmoittanut selvääkin selvemmin millä puolella seisoo ja sosiaalidemokraatit ovat samalla linjalla hallituksensa johtajan kanssa. Poissa on Gerhard Schröderin sovitteleva rauhaa vaaliva hahmo.

Putin antoi suuren TV-kasvon Günther Jauch:in keskustelu-ohjelmaan haastattelun, jonka jälkeen studiovieraat keskustelivat aiheesta. Putin yritti tuoda haastattelussa esiin Venäjän puolen kiistaan. Putin teki selväksi, ettei ymmärrä lännen ja varsinkin EUn ja Saksan politiikkaa. Hän suositteli hyvien ystävyyssuhteiden ja kauppasuhteiden palauttamista euraasiaan. Putinin puhe vaikutti järkeenkäyvältä ja sovittelevalta. Hän puhui enemmänkin saksalaisille antaen toisen näkökulman asioihin, kuin saksalaisile on tähän mennessä annettu. Tämä on vain osa Putinin suunnitelmasta.

Brisbanen G-20 kokouksessa päivää ennen haastattelun näyttämistä TV:ssä Putin kutsui Merkelin hotellihuoneeseensa. (1) Mitä tässä neljän tunnin keskustelussa on puhuttu ei ole yleisessä tiedossa, mutta tätä voimme spekuloida.

Katsokaamme ensin kokonaistilannetta. USA ja EU levittäytyvät Ukrainaan ja propaganda Putinia kohtaa laukkaa kiivaana. Venäjää kohtaan on asetettu pakotteita, jotka alkavat näyttämään vaikutuksensa. Tämän odotetan vähentävän Putinin sisäpoliittista liikkumatilaa ja hänelle jää vain yksi toivo: maltti. Toivo siitä, ettei EU-maiden kansat halua avointa konfliktia Venäjän kanssa ja Merkelin maltti asiassa riittää.

Putin siis selitti Merkelille vielä kerran, ettei Venäjä ollut alku Ukrainan kriisiin keväällä 2013. Toisaalta on varmuudella keskusteltu USA:n tavoitteista ja motiiveista Ukrainassa. Esimerkiksi Merkelille tulisi olla selvää, että US-operaatio Ukrainan ympärillä alkoi jo pian kylmän sodan loppumisen jälkeen ja on jatkunut tähän päivään asti. Miksi USA:n politiikan suunnitelmissa Ukrainan kohtalo on geopoliittisessa polttopisteessä esitteli US-presidentin neuvonantaja Zbigniew Brzezinski vuonna 1997. Tuolloin julkaistiin miehen kirjoittama kirja „The Grand Chessboard 1997“. Tässä kirjassa USA on maailman johtaja ja siihen asemaan pääsemisen avain on Euraasian herruuden saavuttaminen. Ukraina on „shakkilauta, jolla taistelu herruudesta käydään“. (sivu57)

Tähän väitteeseen voisi heittää vastaväitteen, että Brzezinskin strategia on vanhentunut. Kuitenkin Putin taas on esittänyt kysymyksen mikä motiivi USA:n rakettisuojalla on Venäjän rajalla ja miksi NATO levittyy, sopimusten (2) vastaisesti itään. Selvää on myös, että heti Kiew:in kaatumisen jälkeen on CIA ja US-armeijan neuvonantajat ja palkkasotilaat (Academi ent. Blackwater) siirtyneet Ukrainaan. (3) USA-hallituksen tavoitteista (Ukraina, Moldova, Georgia, Valko-Venäjä, Armenia ja Azerbaitzan) ei jää mitään epäselvää, kun katsoo mitä Victoria Nuland sanoi 14.11.2013. (4) tämä oli niitä hetkiä, jolloin Jean-Claude Juncker vedettiin puheisiin mukaan. „Fuck the EU“ lausahduksen aikaan Nuland oli US-ulkoministeriön EU ja Euraasian osastonjohtaja.

Nuland piti puheen yhdelle vaikutusvaltaisimmalle Think Thank:ille USAssa Atlantic Council:le, Washingtonissa. Puheen otsikko oli: „Avainhetki idän ystävyyssuhteille – katse Ukrainaan, Moldaviaan, Georgiaa, Valko-Venäjälle, Armeniaan ja Azerbaizaniin.“ Tästä puheesta käy ilmi, että USAlla on tarkoitus sitoa Ukraina NATO- ja TTIP-sopimuksen kautta. Tässä ei ole kyse pelkästään sotilaallisesta herruudesta, vaan myös taloudellisesta herruudesta, joka tulisi ylettyä Venäjän rajoille asti – ja myöhemmin myös niiden yli. Pääsyynä on tietysti öljy, maakaasu ja putkilinjat.

http://www.youtube.com/watch?v=wkUj6mtDCNE     (Tekstit asetuksista)

Putin katsoo näitä suunnitelmia selvästi vain diktaattorisen maailman herruuden kannalta, jota johtaa USA. Tästä on havaittavissa selviä merkkejä Putinin pitämässä „Waldai klub“ – puheessa. (5) Täsä puheessa Putin analysoi maailmamme tilaa seuraavasti:

„Tässä muuttuneessa maailmassamme on selvä, että totutut periaatteet ovat muuttuneet globaalin herruuden suuntaan ja kaikki tämä sillä tarkoituksella, että omaa erillaisuuttaan hyväksikäyttäen voittaa poliittista tai taloudellista hyötyä.“

tai edellä mainitussa haastattelussa Putin mielipide Kiew:in tämän hetkisestä hallituksesta:

„Te haluatte, että Ukrainan hallitus tappaa kaikki poliittiset vastustajat ja erimieliset. Tahdotteko te sen ? Me emme halua sitä, emmekä tule sitä sallimaan.“

Tähän Merkel vastasi G-20 kokouksessa Sydneyssä Lowy-instituutille pitämässään puheessa:

„Venäjä loukkaa naapurimaansa Ukrainan, jota pitää etupiirinään, alueellista loukkaamattomuutta vastaan. Tämä asettaa koko Euroopan rauhan alttiiksi kahden maailmansodan ja kylmän sodan varjossa. Lisäksi Venäjä jatkaa Itä-Ukrainan rauhan horjuttamista Doneskin ja Luganskin alueilla…Tämä ei tapahdu pelkästään Ukrainassa, vaan myös Moldaviassa, Georgiassa, jos tilanteen odotetan jatkuvan….Tämä kysymys pitää esittää, myös Serbian kohdalla, kuten kaikkien länsi-Balkanin maiden kohdalla.“(6)

Tässä välissä on osoitettava Nulandin puheeseen ja sen mielenkiintoiseen yhteneväisyyteen Merkelin sanomaan. Tämän sanoman Putin otti vastaan Moskovassa ja länsi-median Venäjän vastainen sanoma jatkui ennallaan.

Yksi oljenkorsi Putinilla on Saksassa edelleenkin. SPD ja Matthias Platzeck, joka on puheenjohtaja „Saksa-Venäjä Forumissa“. „Heute-journal“ TV-showssa Platzeck esitti itsekriittistä suhtautumista tilanteeseen, jotta Venäjän kanssa päästään keskustelemaan samalta korkeudelta. „Meidän on päästävä tästä vaikeasta tilanteesta ulos.“ (7) Lisäksi mies kritisoi EU:n kolmatta pakoitekierrosta.

Miehen puoluetoveri ja Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier tuli odottamattomasti ulos lausunnollaan: „Tavoiteemme tulisi olla vapauttaa suhteet EUn ja Venäjän kanssa.“ Näin Saksan ulkoministeri sanoi neuvoteltuaan ensin EU-ulkoministerin kanssa. (8) Tässä Saksan hallituksen linja repesi, koska Merkel jatkoi Venäjän tiukkaa arvostelemista Sydney:ssä. „Venäjä on tallonut oikeuden päälle!“ (9)

Putin tarttui tähän oljenkorteen ja lennätti Saksan ulkoministerin Frank-Walter Steinmeierin Moskovaan keskustelemaan Venäjän ulkoministerin kanssa ja keskusteli itse miehen kanssa ennen ministerien tapaamista. Tämä on epätavallista, että presidentti tapaa ulkomaalaisen ministerin. Se että Steinmeier otti kutsun vastaan voi Merkel tulkita välirikoksi hallitusyhteistyössä. Tämän tapaamisen sisällöstä ei ole myöskään tihkunut suuria tietoja julkisuuteen. Pieni ilmoitus ja siitä rakennettu uutinen löytyy tapaamisesta

„Kremlissä käyty 75 minuuttinen keskustelu oli „rakentava ja avoin“. Mielipidevaihto käsitteli „Tietä ulos Ukraina-kriisistä, joka voisi avata uusia perspektiivejä ja yhteistyötä.“ (10)

Steinmeier on jo aikaisemmin tuonut esiin, että Venäjä on ottanut osaa taisteluun terroria vastaan ja voisi auttaa myös taistelussa IS-terroristeja vastaan. Hän sanoi myös samassa haastattelussa, että Venäjä tulee kohdata samalla tasolla, eikä pyrkiä alistamaan maata keskusteluissa. (11)

– tämä pelkkää spekulaatiota –

Kenties Putin on tehnyt SPD-miehelle ehdotuksen. SPD on nyt hallituksessa, mutta kannatus on heikko edelleenkin. Jos tämän hallituksen aikana tuleva TTIP-sopimus iskee katastrofin lailla työoikeuteen, sosiaalisysteemiin on itsestään selvää, että Saksan kansa ei tule säästämään puoluetta kritiikiltä. TTIP-sopimuksen tulo saattaa siirtää SPD-puolueen lopullisesti oppositioon!

Jos SPD on uskollinen sosiaalidemokraattisille periaatteilleen sen pitäisi asettua TTIP-sopimusta vastaan. Ottaa uusi kurssi Venäjän suuntaan ja välimatkaa USAhan entisen kanslerin Schröderin tapaan ja se saattaisi jopa nostaa puolueen kannatuksen takaisin kansleri luokkaan.

Kuulostaa kenties naivilta, mutta olisi vähintään ennalta-arvaamatonta ja historia on täynnä tarinoita, joita kukaa ei uskonut tapahtuvan…….
Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta.
FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen
Linkit:
http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/putin-ueber-die-ukraine-krise-wir-lassen-das-nicht-zu-13267919.html
http://de.wikipedia.org/wiki/Zwei-plus-Vier-Vertrag
http://www.spiegel.de/politik/ausland/ukraine-krise-400-us-soeldner-von-academi-kaempfen-gegen-separatisten-a-968745.html
http://www.state.gov/p/eur/rls/rm/2013/nov/217576.htm

Click to access putin-deutsch-waldai-2014.pdf

Click to access Merkel-Rede-Russland-Lowy-Institut.pdf

http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/2285450/Platzeck-Anliegen-vom-Tisch-gewischt#/beitrag/video/2285450/Platzeck-Anliegen-vom-Tisch-gewischt
http://www.faz.net/aktuell/politik/europaeische-union/eu-russland-entgeht-vorerst-neuen-sanktionen-13271300.html
http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/angela-merkel-kritisiert-putins-vorgehen-im-ukraine-konflikt-13270007.html
http://www.zeit.de/news/2014-11/18/eu-nato-russland-ruestet-an-ukraine-grenze-massiv-auf-18134803
http://www.welt.de/politik/deutschland/article129082121/Steinmeier-warnt-vor-Stellvertreterkrieg-im-Irak.html
http://www.geolitico.de/2014/11/24/putin-gegen-die-us-weltordnung/

2 vastausta artikkeliin “Putin vastustaa US-maailmanjärjestystä.

  1. Venäjä on venäjä ei se siitä miksikään muutu imperialistinen kuten usa, britannia ja jokunen muu maa, näistä pakotteista tuli mieleen, niinkin eräs hörhö Jukka Aakula, jolla kanssa vissiin vähän vinksottaa korvien välissä, vai mitä voi sanoa kaverista joka kirjottelee blogissaan mielipiteitä, vastenmielisistä venäjämorsiammista jotka käy TB-huoltiksella tai sattuvat kannattaa jokereita? 😛 No onhan hyvä kun pelastaa maailmaa venäjänuhalta käymällä saartosotaa TB-huoltoasemia vastaan 🙂 ..

  2. Kiitos paljo näistä sun jutuista.Taas löyty sivu josta voi lukea erittäin mielenkiintosia artikkeleita. Tällasia artikkeleita ei tahdo valtamedian artikkeleista löytää. Radio NWO:n haastattelu myös mielenkiintoinen. KIITOS

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s