Kreikka EU-talouden uusi tulija vai uusi kusetus ?

Talouselämä kirjoitti 14.11. että Kreikka on kolmatta kolmannesta plussalla. Kokonaista 0,7% on kasvu edellisesta kolmanneksesta. Tähän on vaikeaa löytää vahvistusta, koska Kreikka ei julkista kuin vuosittaisia ilmoituksia kasvusta valtiollisilla sivuillaan.

HS taas kertoo sivullaan 16.11, että Kreikan valtiomies Samaras haluaa lainaleikkauksia. Tämän Samaras perustelee ankarilla leikkauksilla, joita hallitus on tehnyt. Samaras sanoo: „Maa, jonka velkataakka ei ole kestävä, ei voi saada lainaa markkinoilta.“ Tämä sotii vahvasti Suomen halituksen antamaa kuvaa vastaan ja pilaa tunnelman riemujuhlissa, joissa julistettiin Kreikan pääsyä lainamarkkinoille.

Minä en luota kumpaankaan hallitukseen en niin Suomessa, kuin Kreikassakaan. Siispä lähdin matkalle netin uumeniin löytääkseni ratkaisun Kreikan yllättävään toipumiseen. Ja uskon että löysin syyn, ainakin osaselityksen kasvulle, joka on tehty hallituksen leikkauksin………

Ensin on kuitenkin syytä kurkistaa Kreikan talouslukuja, jotta voimme asettaa tuelvan tiedon suhteisiinsa.

Kreikan BKT oli vuonna 2013 182,1 miljardia Euroa. Vuodelle 2014 ennustetaan 183 miljardia ja vuodelle 2015 189,1 miljardia. Jos laskemme vuoden 2014 odotetusta luvusta saavutetun BKT nousun 0,7% se tekee rahassa 12,81 miljardia lisää. Muistakaa tämä luku 12,81!

Nyt tulee pääruoka, joka on hienosti kuorrutettu ja Kreikan ulkopuolella unohdettu. Ensinkin uutiset kertoo, että Kreikka on jäädyttänyt veronpalautusten maksamisen. Tämä jäädytetty summa on 750 miljoonaa. Eli muistettava summa pyöristyy mukavasti täysilukuun 12.

Lisäksi Kreikan valtiovarainministeriö on velkaa erillisislle toimittajille ja jäänyt jälkeen esim. ALV-palautusten kanssa noin viisi miljardia, joten muistettava summa kutistuu jo seitsemään miljardiin.

Tämä peli verojen palutuksien kanssa on jatkunut koko kriisin ajan ja troikka on sen todistettavasti tiennyt ja silti rahaa on mielummin ohjattu Saksan ja Ranskan pankeille sekä sijoittajille. Tässä EU-komission ja IMFn suojelemaassa leikissä on jätetty Kreikan yrittäjät ilman oikeuksiaan, joka on ottaen huomioon tilanteen lainamarkkinoilla itsemurhaan verrattava suoritus.

Jos vielä lisätään IFO-instituutin johtajan Hans-Werner Sinn:in väittämä, että Kreikan luvut ovat huijauksia ja oikeat luvut jo vuodelle 2013 olisi 12,7% miinusta, eikä kuten Eurostat väittää 8,7%.

Tästä herää kysymys kuka kusettaa ja ketä ja onko Kreikan tukeminen tämän korruptioituneen EU-systeemin kautta järkevää vai olisiko aika päästää Kreikka irti Eurosta ja antaa elpyä itsekseen ?

Tätä irrottautumista Eurosta tukee Kreikan vientiluvut, joista käy ilmi, että EU vienti on pysynyt samana ja EU-alueen ulkopuolinen vienti (2xEU-vienti) on se joka on kärsinyt kriisistä kovimmin.

Kiitos

Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta.
FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen
Linkit:
http://www.talouselama.fi/uutiset/kreikan+tilastoviranomainen+loihti+bktkappyran+jota+koko+eurooppa+nyt+kadehtii/a2276894
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1416110955498

Click to access griechenland.pdf


http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/43628/pagose-i-epistrofi-forou-se-idiotes-kai-epixeiriseis-me-anothen-entoli
http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/43198/to-dimosio-afksanei-ta-xrei-tou-sta-4-7-dis-evro-oi-ofeiles-tou
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/799487/ifo-paraplanisi-tis-koinis-gnomis-to-elliniko-pleonasma

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s