Haag suunnitteli paluuta Guldeniin.

Alankomaiden hallitus on varautunut omaan valuuttaan palaamiseen. Vuoden 2012 Euro-kriisin huipulla jopa Saksan hallituksen kerrotaan tehneen suunnitelmia oman valuutan käyttöönotosta mahdollisen Euron murtumisen tapahtuessa.

TV-lehti „Argos Medialogica“ kertoo viimeisessä numerossaan, Alankomaiden suunnitelmista. Suunnitelman koodi-nimi on „Florijn“, joka on wanha hollantilainen nimi Guldenille. Suunnitelma on „stand by“-asennossa mahdollisen Euroalueen murtumisen varalta. „Käsikirjoitus on valmis jotta voimme ottaa Guldenin käyttöön.“ Kertoo korkea arvoinen valtiovarainministeriön edustaja tosin anonyyminä eräässä lähetyksessä.

Valtiovarainministeri Jan Kees de Jager on lausonnon vahvistanut, tosin epäsuorasti. Hän on myöntänyt, että „tätä skenaariota on ajateltu“. De Jager, joka nykyään on talouspäälikkö puhelinkonsernin KPN Telecom jätti auki onko suunnitelmaa toteutettu. Hänen aikanaan käytiin kuitenkin suoria ja hyvin läheisiä keskusteluja Saksan viranomaisien kanssa. Tuolloin perustettiin, jopa yhteinen kriisiryhmä.

Tämä yhteistyö jättää tilaa arvailulle, että myös Saksan hallitus on tehnyt vastaavia suunnitelmia. Tämä on kuitenkin demetoitu useaan kertaan Saksan hallituksen toimesta. Kuitenkin suunnitelmiin Guldenin uudelleen käyttöön ottoon on osallistunut myös Alankomaiden keskuspankki. Keskuspankin (DNB) johtaja Klaas Knot on myöntänyt, että „on ollut aikoja, jolloin suunnitelmia tehtiin“.

Onko Suomen keskuspankki suunnitellut vastaavaa „läpinäkyvän“ politiikkamme kanssa ?

Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta.
FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen

Linkki:
http://diepresse.com/home/politik/eu/4599427/Den-Haag-erwog-Ruckkehr-zu-Gulden?_vl_backlink=/home/index.do

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s