Junckerin ja Jyrki-boyn komissio ennätysvauhdissa!

Jean-Claude Juncker ja hänen EU-komissio on tehnyt uuden EU-ennätyksen. Ei mennyt kuin kuukausi uuden komission virkaan vihkimisen jälkeen on edessä epäluottamusäänestys. Tähän äänestykseen johti Junckerin Luxemburgin pääministerinä tekemät veronkiertosopimukset 330 eri yritykselle. (Linkki näihin vääntöihin alempana.)

Luottamusäänestys tulee pikaisesti, koska jo ensi viikolla voi olla uutuutta kiiltävän komission ura katkolla. Tiistaina tehdyn epäluottamuslauseen on allekirjoittanut 76 meppiä, joka on 10% EU-parlamentista. Aiheesta tullaan käymään keskustelu tiistaina ja äänestys on suunniteltu ensi viikon torstaille.

Epäluottamuslauseen on allekirjoittanut mm. Marine Le Penn ja Nigel Farage. Kuitenkaan Junckerin „putoamiselle“ ei kenties kannata lyödä vetoa, koska siihen tarvitaan 376 kaikista 751 mepistä. Tätä määrää ei uskota saatavan kasaan, koska esitys tulee EU-parlamentin EU-kriittiseltä „oikealta siiveltä“, johon kuuluu Front National Ranskasta, Ukip Briteistä, FPÖ itävallasta ja „Viisi tähteä“ Italiasta.

EU-kriittisien joukosta puuttuu meidän kotoinen ”EU-kriittiseksi” itseään mainostava Perussuolaisten puolue!”

Vasemmisto yritti vastaavaa jo viime viikolla, mutta nimikeräys loppui 56 nimen kohdalle. Yhteistyöstä oikeiston kanssa ei uskota tulevan, eikä „oikeat“ auttaneet vasemmistoakaan nimien kanssa.

Saksan meppi Manfred Weber (CDU) tulkitsee asiaa näin: „EU-vastaiset joukot yrittävät heikentää Eurooppaa. Näiden erittäin kierojen joukkojen aloite tullaan torpeedoimaan!“

Sosiaalidemokraattisen lohkonjohtaja Gianni Pitella taas luonnehtii esitystä: „Me haluamme luoda harmoonisen Euroopan emme keskustella Luxemburgin menneisyydestä!“

Liberaalien johtaja Guy Verhofstadt kieltäytyy tukemasta aloitetta ja lupaa mielummin tukensa tutkimuksille veronkierrosta, jotka tulisi hänen mielestään uloittaa Luxemburgin lisäksi myös Hollantiin.

Itse Juncker otti asian rennosti vastaan sanomalla, vain: „No, ensi viikosta tulee vieläkin mielenkiintoisempi.“

Epäluottamuslauseessa lukee, ettei Junckerilla: „ole uskottavuutta esiintyä EU-kansalaisten edunvalvojana EU-komission presidenttinä, koska hän on aiheuttanut toimillaan jäsenmaille ja niiden kansalaisille useiden miljardien verotulojen menetyksen.“

Tätä lausetta ei allekirjoita yksikään Suomen kansan edustajikseen valitsema Euro-kansanedustaja! Tietysti voihan tapahtua ihme ja Suomenkin mepit nousevat puolustamaan äänestäjiensä etua.

Olisiko aika äänestää nämä veronkiertoa sormiensa välistä katsovat „kansanedustajat“ takaisin kotiin ?

Kiitos
Hämis

Junckerin väännöistä:
https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/11/06/kusettaja-korjaa-omia-kusetuksiaan/

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta.
FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen
Linkit muihin uutisiin:
http://www.sueddeutsche.de/politik/rekord-im-eu-parlament-juncker-muss-sich-misstrauensantrag-stellen-1.2225965
http://www.focus.de/politik/ausland/im-eu-parlament-misstrauensantrag-gegen-juncker-kommission-gestellt_id_4283478.html

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s