EU-budjetteja, Jyrkin 300 lupausta, muovipusseja ja varoituksia.

Merkel piti G20-kokouksessa puheen jossa syytti Venäjää „1914-ilmapiiristä“. Sata valittua kuulijaa pääsi nauttimaan tästä puheesta elävänä, muille se jaettiin median kautta. Merkel kertoi myös Venäjän „vaarantavan rauhan“.

Tätä samaa matraa alkoi kuulua pikaisesti myös Brüsselin suunnalta Merkelin puolueen riveistä. Meppi Elmar Brok (CDU) „Venäjä levittäytyy Serbiaan ja manipuloi maan kautta Balkanin voimatasapainoa. Venäjä yrittää alistaa Balkanin maita poliittiseen ja taloudelliseen valtaansa lyömällä kiilaa EUn suhteisiin Balkanin maihin.“

Merkelin hallituksen edustaja Michael Roth ulkoministeriön valtiosihteeri tiivistää: „Meidän on entistä vaikeampaa vastata kilpailuun, mutta meidän on tehtävä Balkanin maille selväksi, että EUssa on enemmän hyviä puolia ja hyötyä.“

Kun tähän lausunto ryöppyyn lisätään vielä van Rompyn aikoinaan läväyttämä EU-slogani: „EU tulee laajentumaan, kunnes EUn ja Venäjän raja on yhteinen koko matkalla.“ „Koko matkalla tässä ilmeisesti tarkoitettiin mustalta merelta jäämerelle. (suom.huom.)

Tässä jää lukijan arvostelun varaan missä „poliittisen ja taloudellisen edun tarjoajat“ lopulta istuvat ja kuka ajaa imperialsia tavoitteita.

Lisää Brüsselistä, jossa ollaan huolissaan kotimaamme lahjan Jyrki Kataisen lupaamasta „300 miljardin piristyspaketista“ Tähän mennessä ei pottiin ole löytynyt, kuin EU-budjetin 30 miljardia. Näitä miljardeja ei uskota voitavat „vivutaa“ kymmenkertaisiksi, vaikka se näyttää olevan tällä hetkellä ainut keino. Tätä keinottelua ei tue myöskään se tieto, ettei edellisenkään vuoden EU-budjetti kestänyt lähempää tarkastelua, eikä seuraavista ole vielä saatu hyväksyviä päätöksiä.

Carsten Brzeksi ING:stä kertoo kreikkalaiselle Kathimeriini-lehdelle, että kyseinen „300 paketti“ tulisi olla todellista rahaa ollakseen uskottava, eikä kepulikonstein vivutettua fiatrahaa. Muuten koko paketti menettää uskottovuutensa, joka taas väistämättä vaikuttaisi koko Euro-alueen ja EUn uskottavuuteen ja paine kotimaista vientituotettamme Jyrkiä ja hänen lupauksiaan kohtaa kasvaisi.

Tosin suomalaiset tiesivät miten uskottavia Jyrki Käteis…sorry….Kataisen lupaukset ja valtiomiestaidot ovat. Eurokansalaiset joutuvat sen vasta oppimaan……

Romanialle tulisi nämä „300 auttajaa“ kovaan tarpeeseen! Maa on nimittäin käyttänyt kaikki EU-tukirahat ja kassat kumisee tyhjyyttään. Ennen vallankumoustaan Romania oli yksi maailma velattomista maista, tosin ilmeisesti ilman banaaneita. Tällä hetkellä maan velkasaldo on 39% BKT:stä, joten jopa EU-kriteereihin suhteutettuna on vielä varaa velkaantua.

Romanian taloutta on tukenut mm. Nokian tehdas (josta EU maksoi 60%) ja muut ulkomaiset investoinnit, joita 2013 tuli maahan vielä 2,6 miljardia. Tämän investointi tsunaamin huippu oli 9,5 miljardia vuonna 2008. Silti Romania siirtyy hiljalleen, Unkarin peesissä, kohti Venäjää. Jopa siinä määrin, että „Deutsche welle“ on kirjoittanut Romanian päänimisterin Viktor Pontan esikuvaksi itsensä Putinin.

US-diplomaatti Viktoria Nuland on asiaa kommentoinut sanaisen arkkunsa pohjilta löytyneillä sanoilla: „Demokratian korrutoitunut syöpäkasvain“. Taisi olla samainen neito, kun tokaisi „FUCK THE EU!“ USA on muutenkin puuttunut Unkarin hallituksen koostumukseen kieltämällä kuuden Unkarin hallituksen jäsenen matkustamisen maahansa.

Palataan takaisin EU-parlamenttiin ja sen budjettiin joka tuli jo mainittua. EU-budjetti on kasvanut noin 5% ollen tällä hetkellä 142 miljardia. Riita asian tiimoilta rävähti silmille kuuden miljardin vuoksi, jonka mepit haluasivat saada lisää. Tätä EU-maat eivät olleet valmiita maksamaan, kun vuoden 2014 budjetissakin on 4,7 miljardin reikä. Lisäksi budjettineuvotteluja varjostaa Brittien Cameronin kieltäytyminen 1,7 miljardin Punnan lisälaskun maksamisesta. Brittien VVM Osborne on kutistanut summan 850 miljoonan Punnan summaan ja Merkel kieltäytynyt kategoriesti maksaaman erotuksen. Nyt EU-komissio hieroo uutta budjettia vuodelle 2015, jonka EU-parlamentti voisi hyväksyä. Tässä yhtedessä on itävaltalainen meppi Paul Rübig epäillyt „Jykän 300 auttajan“ toteutumista, koska EU-maat eivä halua maksaa edes jäsenmaksujaan…..

Lopuksi kevennys, kuten kympin uutisissa aikoinaan!

EU haluaa rajoittaa muovikassien käyttöä, joita tällä hetkellä käytetään noin 200 kpl jokaista EU-kansalaista kohti vuodessa. Vuoden 2019 määrän tulisi laskea 90 kappaleeseen ja jo vuonna 2025 45 säkin määrään EU-kansalaista kohti.

Hämis uutimien päivän poliittinen lainaus:

„Jos siat saisivat äänestää, ne äänestäisivät ihmisen sikopaimeneksi huolimatta siitä kuinka monta sikaa paimen lahtaa.“
Orson Scott Card

Tässä tämä tänään!
Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta.
FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen
Linkit:
http://www.geolitico.de/2014/11/17/merkels-motiv-fuer-den-kalten-krieg/
http://www.mmnews.de/index.php/politik/27276-eu-will-geamten-balkan-droht-russland
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/11/17/naechste-krise-eu-begibt-sich-auf-die-suche-nach-300-milliarden-euro/
http://www.format.at/wirtschaft/international/keine-einigung-eu-budget-uhr-5213558
http://wirtschaftsblatt.at/home/nachrichten/europa/4597611/EU-greift-durch_45-Plastiksackerl-pro-Jahr-werden-erlaubt?_vl_backlink=/home/index.do

2 vastausta artikkeliin “EU-budjetteja, Jyrkin 300 lupausta, muovipusseja ja varoituksia.

  1. Harvinaisen hienosti kohdistettu mielipide! Kiitos siitä.

   Seuraavaa voisit kohdistaa hieman tarkemmin, jopa perustella, jos haluat yleensä keskustella jostain.

   Kiitos
   Hämis

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s