Eurooppa-fantsuttelijat EU:n suurin riski.

Ekonomi Michael Hüther kertoo Die Welt – lehden haastattelussa, että liittovaltio-fantsutelijat ovat suurin riski Euroopalle. Herran haastattelu perustuu hänen uuden kirjan teemaan. Herra Hüther on kölniläisen Saksan talous-instituutin johtaja.

Herra Hüther kertoo Saksan olevan turhaan maailmanlaajuinen talouden malli-oppilas. Hänen mielestään ainut mitä Saksassa on mallillista on kaksijakoinen koulutussysteemi, joka jakaa koulutuspainetta myös yrityksille oppisopimuskoulutuksen kautta.

Euroopan yhdistymisen kautta väistämättömästi tulevaan itsenäisen päätösvallan siirtämiseen ylikansallisille instituutioille herra Hüther:in mielipide on kriittinen. Hänen mielestään päätösvallan siirtäminen ei tule sujumaan ristiriidoitta, kuten on huomattu Euro-kriisin kautta. Hänen mielestään Saksan vahva vaikutusvalta on siirretävä uuteen systeemiin auttamaan kaikkia osapuolia. Tällä hän tarkoittaa myös taloudellista vastuuta, jota ilman on mahdotonta johtaa muita.

Hütlerin kirjan kanssa yhtaikaisesti markkinoille ryntäävän ex-kansleri Kohlin kirjassa pureudutaan Saksan vanhoihin rasituksiin, joiden uskotaan katoavan historiaan vain jos Saksa sulautuu Eurooppaan. Tässä kohtaa Hütler teroittaa, ettei EUlla ole mandaattia sulattaa kansallisvaltioita yhteen, vaan halun syvempään yhdistymiseen pitää lähteä kansalaisvaltioista itsestään.

Valtioista itsestään herra sanoo, että niitä koskettaa yhdentymisen tiimoilta kaksi eri puolta, positiivinen ja negatiivinen. Negapuolelle laskettava 1900-luvun sodat, jotka uhkasivat kansalaisvaltioita ja posipuolelle itsemääräämishalu, vapaus ja itsenäisyys. Näitä positiivisen puolen asioita pitäisi korostaa, eikä ajaa käärmettä piippuun sotien tapaan talouden kautta. Tästä esimerkkinä herra Hütler esittää yhteisen puolustuksen luomista ennen liittovaltioitoitumista.

Euro-vastaisista liikeistä ja puolueista herra Hütler sanoo, ettei näitä saa siirtää sivuun pelkästään „höyrypäiksi“ kutsumalla, vaan heidän mielipiteitä on myös kunnioitettava ja kuunneltava. Hänen mielestään näiden ryhmien keskusteluun vetäminen on paras keino saada tasapainoista keskustelua Euroopan tulevaisuudesta, koska pelkkä fantsuttelijoiden mielipiteiden huomioonottaminen johtaa sanelupolitiikkaan ja kärjistyviin konflikteihin. Euroopan on haettava muotoaan yhteisymmärryksen kautta muuten on edessä väistämätön hajoaminen, josta on saatu esimakua Brittien ero-uhkailujen ja Skotlannin sekä Katalonian äänestyksien kautta.

Euroopan yhteiseen valtiovarainministeriin ei herra Hütler usko eikä myöskää yhä suurempaan vastuun keräämiseen EU-komissiolle. Tämän on jo Saksan perustuslakituomioistuin todennut mahdottomaksi, vaikka haluaakin tiivistää puolustusta Euroopassa. Tämä puolustusyhteistyö ei tarkoita liittovaltiota korostaa Hütler.

Euroopan kilpailukykyyn herra Hütler uskoo vahvasti, vaikka Euro-alueella on nähtävissä samoja ongelmia, kuin Saksan sisällä. Saksan lännen ja idän osien välinen talouskuilu ei ole tasaantunut vaikka Berliinin muurin kaatumisesta on kulunut jo 25 vuotta. Tuleeko Euroopan maiden väliset kuilut umpautumaan koskaan on vaikea ennustaa, mutta jo Saksan sisäisen tilanteen tarkkailu ei anna suuria odotuksia.
Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta.
FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen

Linkki:

http://www.welt.de/wirtschaft/article134141355/Die-Europa-Euphoriker-sind-die-groesste-Gefahr.html

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s