Euro on kaiken A ja O.

Useimmat asiantuntijat myöntävät, että Euro on kaikkien Euroopan ongelmien takana, mutta ratkaisuista ollaa kiivaasti erimieltä.

Allan Meltzer, joka on US-keskuspankin FEDin kriitikko päästettäköön ensin ääneen, koska mies ei pidä keskuspankkirahoitusta ratkaisuna. Hän pitäisi järkevämpänä Euro-alueen kahtiajakoa. Hän ei pidä Euroopassa ajettua säästöpolitiikkaa järkevänä, mutta ei halua nähdä myöskään „helikopterirahoitusta“ järkevänä, vaan jakoa „heikon Euron“ ja „vahvan Euron“ alueisiin. Tämän mies perustelee nykyisen Euro-alueen kestämättömällä rakenteella. Tämä „pohjois-Euron“ ja „etelä-Euron“ jako ei ole noussut ensimmäistä kertaa puheisiin ja ei ole taikasauva, joka pelastaa Euro-alueen. Tällä keinolla joutuisi „pohjoisen Euron“ pankit alaskirjaamaan „etelän Euron“ lainoja ja tätä „pohjoinen“ ei todennäiköisesti kestäisi ilman apua.

IFO-instituutin johtaja Hans-Werner Sinn on esittänyt oman ehdotuksensa nimellä „kaksi mallia Euroopalle.“ Hän perää ehdotonta velkojen sosiaalisoinnin lopettamista ja Target-velkojen takaisin maksua kullassa. Sinn:in mielestä erityisesti Italian ja Ranskan käytökset asian tiimoilta on näyttänyt, ettei tämä tie vie mihinkään. Tämän väitteen Sinn perustelee Ranskan Valls:in ja Italian Renzi:n julkilausumaan, ettei kumpikaan maa tule pitämän finassikuria.

Tästä syystä Sinn näkee vain kaksi mallia jatkoon, joko sosialisointi- tai vastuumalli. Sosiaalimallissa kaikkien maiden velat taataan EKP:n kautta ja luodaan säästäjille „sateensuoja“ ja korkoerot maiden välillä hävitetään. Vastuumallissa jokainen maa kantaa vastuun omistaan ja konkurssitapauksessa on sijoittajien perittävä tai hävittävä sijoituksensa yksinään. Tätä riskiä kontrolloidaan korkeammilla koroilla tai kieltäytymisellä sijoittamaan.

Sosialisoimista on jo kokeiltu. EVM-laitoksen ja rahapainon kautta Target-veloissa on yhteisvastuulliset vastuut nousseet jo tuhanteen miljardiin. Lisäsi EKP on luvannut tukea Euroa „kaikin mahdollisin keinoin“ ns. taivas rajana. Tätä velkaräjähdystä estämään Sinn ehdottaa Target-velkojen kulta-maksuja, jota USAssa käytettiin 70-luvulla.

Sinn:in arvostelemasta Italiasta kuuluu vastaus ja uusi ehdotus kriisin ratkaisuun Grillon suulla. Grillo tiivistää kriisin seuraavasti: „Emme ole sodassa IS:iksen kanssa, vaan sodassa EKP:n kanssa.“ Viisi tähteä-liikkeen johtaja Beppe Grillo haluaa „suunnitelma B:n“, jolla luodaan mahdollisuus ja tapa erota Eurosta. Mies kertoo tosiasian, että „Euron jälkeen on kaikki mennyt mäkeä alas ja pankkiirien diktatuuri johtaa toimintaa.“ „Euroopan yhteisö oli hieno ajatus, mutta yhteisöllisyys on kuollut, joten on aika lähettää kaikki mepit kotiinsa.“ Toisaalta Grillo ajaa „Eurobondien“ synnyttämistä samalla, kun julistaa eroa Euro-alueesta. Lisäksi mies haluaa luoda Italiaan perustulo-systeemin helpottaakseen kansalaistensa selviytymistä kriisistä.
Hiljalleen ovat kaikki asiantuntijat samaa mieltä, että Eurossa on valuvika. Tämä on hienoa, mutta koska tulee yhteisymmärrys myös valuvian hoitoon ?

Tätä en kehota odottamaan pidättämällä hengitystä, koska Euron valuvikaa on korjaamassa liian monta sen valajaa ja byrokraatteja, joiden elämä toimeentulon kautta on sidottu Euron elämään…….

Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta.
FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen
Linkit:
http://www.welt.de/wirtschaft/article134293921/Top-Oekonom-will-Euro-Zone-in-zwei-Teile-spalten.html
http://www.mmnews.de/index.php/wirtschaft/26860-sinn-goldtilgung-der-target-schulden
http://wirtschaftsblatt.at/home/nachrichten/europa/4593301/Italien-Grillo-fordert-Referendum-zu-EuroAustritt_Sind-nicht-im?from=rss

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s