Uusi „Putinisti“ löytynyt Saksasta.

Hans-Dietrich Genscher Saksan entinen ulkoministeri berliinin-muurin murtumisen ajoilta on puhunut suunsa puhtaaksi Ukrainan kriisistä ja Saksan EU-maana aloittamasta pakoitesodasta.

Herra Genscher arvostelee kovin sanoin EUn ja erityisesti USAn toimia kriisin tiimoilta. Hän kertoo, että Eurooppaa ja USAta vaivaa suuri illuusio siitä, että Euroopan raja kulkee Venäjän rajalla. Tämä käsitys on levinnyt kulopalon tavoin Berliinin muurin murtumisen jälkeen, vaikka Venäjän rajalta ei ala „Länsi-Aasia“ vaan Itä-Eurooppa. „Venäjän kansa on osa Euroopan kansaa“, teroittaa herra Genscher.

Herra Genscher eli vahvasti mukana Saksan jaossa ja sen uuden yhteyden aikoina. Hän pakeni DDR:stä jo vuonna 1952 ja asui Bremenissä. Liittyi FDP-puolueeseen ja toimi Helmut Kohlin alaisena ulkoministerinä yhdentymisen aikoihin. Herra toimi myös liennytyksen puolesta ja keräsi mainetta „kylmän sodan“ voittajana.

Herra tuli maailman suuren tietoisuuteen 1989 Prahassa seisoessaan Saksan suurlähetystön parvekkeella ja luvatessaan yli 4000 DDR-pakolaisen, jotka olivat liittotasavallan suurlähetystön alueella, pääsevän junakyydillä Saksaan. Tämän lupauksen herra Genscher uskalsi tehdä nojaten hyviin henkilökohtaisiin suhteihinsa Neuvostoliiton ulkoministeriin Schewardnadseen ja pääsihteeriin Gorbatschowiin. Nämä kaksi olivat siunanneet sopimuksia, jolla Saksat yhdistyisivät ja liittyisivät yhdessä niin EUn, kuin Naton jäseniksi.

Herra Genscherin toive Euroopan kahtiajaon loppuun ei täyttynyt, vaikka Saksat yhdistyivät ja Itä-blogin maat itsenäistyivät. Tämän täyttymättömän toiveen tuoman pettymyksen herra perustaa Euroopan ja USAn suhteilla Venäjään. „Jos EU olisi antanut Ukrainalle mahdollisuuden tehdä sopimuksia myös Venäjän kanssa, ei Venäjä olisi kokenut sopimusta uhaksi ja samalla Venäjä olisi tuotu lähemmäksi vapaakauppasopimusta EUn kanssa Ukrainan kautta. Me tarvitsemme Venäjää ja Venäjä tarvitsee meitä. Me voimme vain hyötyä yhteistyöstämme puolin ja toisin. Tämä on tosiasia varsinkin Saksan osalta.“

„Saksa on sen näyttänyt, että tulemme paremmin toimeen keskenämme yhteistyöllä, kuin vastakkainasettelulla. Tästä on hieno esimerkki uusi bipolarisoitunut maailma jossa elämme.“ Herra kertoo myös, että tämä bloggi-ajattelu on Washington johdettua. „Jos USAn presidentti kertoo Venäjän olevan vain alueellinen mahti, niin onko ihme jos Venäjä näyttää mihin „pelkkä“ aluemahti kykenee ?“

Herra Genscher on liittynyt koko ajan levenevään kriitikkojen rintamaan, jossa on jo mm. Saksan entinen kansleri Schröder ja Neuvostoliiton entinen pääsihteeri Gorbatschow. Genscher syyttää länttä samoilla sanoilla, kuin mainitut herrat. „USA ja Britit lupasivat tuolloin (1989) ettei Nato leviä entisen Varsovan-liiton alueelle ja Kohl oli luvannut, ettei entisen DDRn alueelle sijoiteta Nato-joukkoja.

Herra Genscher allekirjoittaa myös täysin Gorbatschowin lauseen: „Antakaa minun muistuttaa, ettei ilman hyviä suhteita Saksan ja Venäjn välillä Eurooppa voi olla rauhassa.“

Meillä suuret poliitikot kertovat loukkaavia vitsejä ja jättävät neuvotteluja väliin, vaikka Suomi on enemmän, kuin Saksa riippuvainen Venäjän suhteista ja kaupasta.

Kiitos
Hämis

2 vastausta artikkeliin “Uusi „Putinisti“ löytynyt Saksasta.

  1. Saulin vitsiin kasakoista vissiin viitattiin. rüssää sanotaan Suomessa aiheesta rüssijäksi, kaiken ne voi pilata ja niiden kanssa ei mikään ole koskaan varmaa (muu kuin lopputuloksen rüssiminen).

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s