Eurooppa ei usko EU-kompleksiin.

Saksalaiset tuntevat itsensä eurooppalaisiksi, mutta eivä luota EU-parlamentarismiin. Vielä vähemmän saksalaiset luottavat Euroon. Euroon luottaa vain 30% saksalaisista.

Euro-vaalien äänestysvilkkaus antaa vihjeitä EU-konsernin luotosta. Saksassa 48,1% äänesti vaaleissa, kun koko EUn äänestysvilkkaus jäi 42.54%. Äänestysvilkkaudessa on suuria eroja EUn sisällä, kun Belgian prosentit olivat 89,6 ja toisen pään Slowakian 13.1%. Kaikkiaan äänestysinto lisääntyi seitsemässä maassa, pysyi samana kuudessa ja laski viidessätoista maassa.

Eurobarometrissä oli jopa uusi kyselynkohta, jossa kysyttiin äänestäjiltä oliko EU-komission puheenjohtajan valintan vaikuttaminen suurin syy äänestämiseen. Tähän kysymykseen vastasi 10% myönteisesti, vaikka Juncker ei ollut millään listalla, kuten ei suurin osa hänen kabinetistaankaan. Toisaalta Saksassa nähtiin vaalimainoksissa, jopa Merkelin kasvot, vaikka neito ei ollut ehdolla.

Kuitenkin 43% saksalaisista ei usko EU-instituutioon ja vain 38% on luottavainen EU-parlamentin edustavan heidän hyvää ja 54% ei usko, että EU-parlamenttiä kiinnostaa pienen miehen ongelmat. Koko EUn alueella tämä kisa jäi tasatulokseen 48 – 48 %. Eurooppalaiseksi tuntee itsensä 63% saksalaisista ja koko EUn alueella 77% kansalaisista. Euroopan kanssa sidoksissa tuntee olevansa 62% sakuista ja 78% EU-kansalaisista. Usko EU-intituutioihin löytyy 43% saksalaisen päästä ja EU-tasolla se on 50%.

Vaalien tärkeimmäksi teemaksi nousi koko EU-alueella kansalaisten mielestä työtömyys 45% siivulla. Toiseksi tärkein asia oli taloudenkasvu 40% osuudella ja pronssin sai maahanmuutto-asiat 23% osuudella.

Jälkipään „mestarit“ olivat Energia 11%, elintarviketurvallisuus 10%, maatalous 8% ja terrorismus 7%.

Tässä kyselyssä jää Suomi valitettavasti piiloon muiden maiden sekaan ja Suomesta ei löydy kyselyä, jota ei olisi muokattu sopivaksi Suomen viralliseen EU-linjaan, mutta kenties tästäkin tiedosta on jollekkin jotain hyötyä tai iloa.
Kiitos
Hämis

Linkki.
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/11/09/nur-43-prozent-der-deutschen-vertrauen-den-institutionen-der-eu/

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s