EU lihapatojen tuoksua!

EU-parlamentti houkuttelee useiden maiden kansallisia poliitikoja, eikä ihme. Lihapatojen tuoksu on levinnyt kotimaihin ensimmäisten meppien ajoista lähtien ja tuoksu on vahvempi, kuin hajuaistinsa hävittänyt kansalainen uskaltaa kuvitella. Katsotaan hieman kulissien taakse tähän, heh, „demokratian keittiöön.“

Jos nyt kuitenkin ensin sananen tästä demokratiasta, että saadaan lihaa myös tähän kirjoitukseen.

EU-parlamentti on vaaleilla valittu kokoelma, mutta siihen demokratia loppuukin. Parlamentillä, kun ei ole lakialoite mahdollisuutta. Se voi vain reagoida komission tekemiin aloitteisiin. Nämä napinpainajat on tarkkaan puolueiden valitsemia. Niin tarkkaan, että he tietävät jo ennen vaaleja pääsevänsä sisään parlamenttiin tekemää „ei mitään“.

Tästä „ei mitään“ väitteestä on hiljaisesti sivuun siirrettyjä „aikalaisien“ ilmoituksia, jotka ilmiesen selvästi eivät ole ylittäneet Suomen median uutiskynnystä. Uskoisin, että BB-Liisan BB-tissit olivat tärkeämpiä, kuin esim. 5.8.2012 Ernst Strasser:in wieniläisessä „Kurier“-lehdessä sanoma lause: „Suurin osa mepeistä on yhtä laiskoja, kuin minä. Koko työn tekee työntekijät.“ Tai 24 vuotiaan ruotsalaisen mepin Amelia Andersdotter:in (14.9.2012) FM4-radiolle sanoma lause: „EU-parlamentti on täynnä hyviä tarkoituksia, mutta tahto ja halu viedä ne läpi puuttuu.“

Joitain „paratiisilintuja“ on eksynyt mukaan, kuten Hans-Peter Martin Itävallasta. Mies valittiin puolueettomalta listalta parlamenttiin ja saanut aikaan enemmän, kuin pari tusinaa muita yhteensä.
Oheisen filmin perustana oli juuri tämän miehen vinkki. Hans-Peter on rohkea mies, joka ei varmasti tehnyt ystäviä palajstuksellaan.

Samainen Hans-Peter Martin toi julkisuuteen jokaiselle mepille maksettavan „sihteerilisän“ väärinkäytöksiä. Tämä lisä on kuukausittainen maksu 21.209 Euroa! Miehen kolleegat syyttivät Hans-Peteriä henkilökohtaisesta kostosta. Yllätys! Yllätys!

Tästä seurasi omituinen sattuma, jossa H-P:n oma työntekijä teki rikosilmoituksen työnantajastaan, jonka mukaan H-P olisi maksattanut miljoonan „puoluetukea“ ja maksanut tästä operaatiosta ystävänsä yritykselle „selvittämättömän“ summan. (tästä tapauksesta ei ole nostettu syytettä) (Hämiö) EU-parlamentti poisti miehen immuniteetin pikavauhtia ja rummutti uutista, mutta herra H-P istui kuitenkin kauden loppuun ja Wienin tutkii edelleenkin 2011 alkanutta „skandaalia“.

Pysytään Itävallan mepeissä, joista Ernst Strasser (ÖVP) on sanonut: „Omituista mepeissä on miten he muuttuvat työnsä aikana EU-parlamentissä. Ikään kuin aivopesun vaikutuksesta.“ Silti tämä „pyhä mies“ lensi Britti-lehti Sunday Times:in ansaan. ST-joukko naamioitui lobbareiksi ja iski Strasseriin. Piilokamera talletti keskustelun, jossa kävi selväksi lobbareiden normaalit toimintatavat.

Strasser joutui eroamaan, erotettiin puolueesta ja 14.01.2013 sai neljän vuoden ehdottoman tuomion Wienissä käydyssä oikeudenkäynnissä.

Samaan Sunday Timesin lankaan lensi kaksi muutakin meppiä. Slovenian ex-ulkoministeri Zoran Thaler ja Romanian ex-ulkoministeri Adrian Severin. Nämä istuivat kauden loppuun, joten voidaanko hyvin mielin olettaa, että tämä on EU-meppien „maan tapa“ ?

Tästä päästiin „mepin siltaa“ pitkin lobbareihin, joita toimii EU-parlmnetin ympärillä vähintään 15.000. Tällä joukolla on mahtava vaikutuksensa, koska oletetaan, että heidän sormensa ovat noin neljässä viidestä lakiehdotuksessa. Tästä kuitenkin lisää toisella kerralla.

Nyt, kun alkupalat on syöty avataan lihapata! Sitä varten tekin tässä olette vesikielellä ?

Pääruoka on:
7.956,87 Euroa kuussa, todellisena palkkana.
4.299 Euroa kuussa, varovapaata kulukorvausta.
21.209 Euroa kuussa, avustajien palkkaukseen. (Tämän kohdan skandaaleihin palataan)
304 Euroa päivässä, maksetaan paikallaolo päiviltä
607 Euroa kuussa, asuntolisä, joka on 15% pohjapalkasta
300 Euroa kuussa, lapsilisää.

Tämä tekee kaikkinensa 37971,87 Euroa perheettömän mepin kuukauden kuluiksi (15 kokouspäivää).

Laskekoon kuka verenpaineeltaan uskaltaa mitä se tekee koko EU-parlamentin osalta!

Näitä palkkoja nostettiin (2009) pahimman finanssi-kriisn aikana 3,7%, kun samaan aikaan kansalaisilta leikattiin lomarahoja ja tolkutettiin palkkasopua.

Tähän väliin sopii, kuin nenä päähän slovaki Marcos Sefovic:in lausahdus EU-henkilöstöpäälikkönä : „Meidän on otettava parasta mitä me voimme saadaan“ (Spiegel-online 5.2.2013)

EU perustuu solidariteettiin, näin lukee EU-raamatussa! Tässä kirjassa ei kerrota, että solidariteetti koskee vain EU-kansalaisia. Jose Manuel Barroso on puolustanut palkkoja seuraavasti: „Ne perustuvat EU-ohjeistoon. Meidän on pidettävä säännöistä kiinni!“ Huvittavaa vai hävettävää ?

Marraskuussa 2011 iski seuraava „solidaarisuus-kohtaus“, kun noin 50.000 eurokraatin palkkoja nostettiin 1,7%. eruokraattien ammattiliitto (Fédération de la Fonction Publique Européene ) uhkasi jopa lakolla. Tätä voi vain ihmetellä, koska EU itse kertoo, että 37 TOP-eurokraattia tienaa jo noin 24.000 Euroa kuukaudessa.

Lisäksi Spiegel-online (22.11.2012) ilmoitti, että 214 „korkea-arvoista“ eurokraattia tienaa yli 220.000 vuodessa.

Tähän kirsikaksi Vanessa Mock:in (Wall street Journal) ilmoitus, että noin 3.000 eurokraattia tienaa enemmän kuin Brittien PM Cameron.

Pelkästään „arvoiset“ eivät häpeä palkoillaan, koska 5.461 eurokraattia tienaa yli 10.000 Euroa kuussa.

EU-diplomaatit ovat oma lukunsa. Jokaisella jäsenvaltiolla on oma edustustonsa joissa työskentelee 3.500 diplomaatti. Näillä on pieni lisäbonus, joka koskee alle 300Euroa koskevia ostoksia. Ne ovat ALV-vapaita.

Näistä tuloista maksetaan 12% palkkatuloveroa ja sosiaalimaksuja (EU-Eurostat).

Lopuksi tulee eurokraatille eläke, joka lankeaa 16 vuoden palveluksen jälkeen. „Yläluokan“ eurokraatti voi siis päästä komeasti yli 10.000 Euron eläkkeeseen. Keskieläkkeen ollessa 4.300 Euroa, joka tavan EU-kansalaisille olisi melkoinen palkankorotus.
Lopuksi lainaan saksalaista kansleria Konrad Adenaueria, koska Suomen politiikan lainaukset on VMP:tä.

„Olla poliitikko tarkoittaa maansa puolesta palvelemista.“

Ja en malta olla kääntämättä sitä uus-eurooppalaiseen muotoon:

„Olla poliitikko tarkoittaa maansa puolesta tienaamista.“

Liitän vielä lopuksi tämän kirjoituksen itsessäni aiheuttaman reaktion filminä, joka kenties tasaa verenpainetta tai ainakin antaa viitteitä suunnasta johon paineen tulisi kohdistua!

Muistakaa äänestää EUta vastaan seuraavissa eduskunta-vaaleissa

Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta.
FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen

Yksi vastaus artikkeliiin “EU lihapatojen tuoksua!

  1. On syytä muistaa, kuka Brysselin napinpainajien, byrokratian pyörittäjien ja muiden kissanpäivien viettäjien runsaat lihapadat kustantaa: euroopan maiden tavalliset kansalaiset ja me suomalaiset ilmeisesti vielä suhteellisesti muita enemmän. Ajatteleeko EU:n diktatuurijohto, että em. hyödyttömistä syöjistä olisi kuitenkin heille etua myönteisen EU-propagandan levittäjinä – kohtuuttomat etunsa säilyttääkseen?
    Positiivisena poikkeuksena meppien joukossa näkisin ex-meppi Esko Seppäsen. Hänellä on joukko hyviä EU:ta ja europarlamenttia koskevia artikkeleita sivustollaan http://www.eskoseppanen.net

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s