Stressi tiivistyy huomiseen kello 12.00!

Spekulointi EU-stressitestien ympärillä kiihtyy. Käsiini saamani listan mukaan melkein Euroopan jokaisesta löytyy omat „mädät omenansa“. Pelkästään Espanjan keskuspankin johtajan Miguel Angel Fernandezin mukaan Espanjan „punaisten lainojen“ määrä on 184,3 miljardia. Tämä on 13,25% kaikista lainoista.

Itävalta on joutunut polvilleen Euro-kriisin lisäksi myös itään mm. Ukrainaan tekemiensä investointien takia. Itävallan pankeista stressaantuneeksi veikataan Volksbanken AG:ta (ÖVAG).

Saksan pankkien joukosta löytyy kanditaateiksi on nimetty HSH Nordbank, Commerzbank ja NordLB. Tätä olettamusta vastaan on esitetty myös vahvoja epäilyksiä, että kaikki testatut 24 pankkia olisivat läpäisseet testin.

Kreikan ongelma numero yksi on Eurobank (yksi Suomen „takuutusten“ antaja) Tämän pankin tukemiseen Kreikan hallituksella on 11 miljardia valmiusasemissa. Kreikan pankkien taseista löytyy viimeisten tietojen mukaan n. 120 miljardia „punaisia luottoja“ ja lisäksi eläkerahastoilla on noin 80 miljardin vaje.

Espanjan pankkien uskotaan läpäisseen vaikka „punaiset luotot“ ovatkin ennätyslukemissa.

Portugalin pankeista on sormella osoitettu Millenium BCP:tä, vaikka se juuri nosti pääomaansa 2,5 miljardin verran.

Italiasta löytyy Monte die Paschi, joka myös on lisännyt pääomaansa 5 miljardin edestä ja lukuisia pienempiä pankkeja.

Epäilyt kohdistuvat kaikkiaan 25 pankkiin. Määrä joka tekee 19,2% koko 130 tutkitun pankin joukosta. Tämän tiedon on sanut lukea vilahdukselta, jopa Bloombergin uutisista.
Suomen kandidaatit Danske bank, Nordea bank Finland ja OP-Pohjola eivät näytäydy stressaantuneiden listalla.

EU-tasolla on keksitty tähä „zombi-pankkien“ ongelmaan apu. Saksan ja Ranskan valtionvarainministerit väänsivät kättä ja Sapin Rannskasta voitti!

EVM voi tulevaisuudessa lainottaa suoraan „zombi-pankkeja“, koska korviinsa asti velkaantuneet valtiot eivät enää Maastricht-sopimuksen mukaan voi olla välissä muuten, kuin että sopimuksesta tehdään lopullisesti vessapaperia. Tämä muutos on tehty, vaikka 2013 Schäuble vakuutti, jopa Jutta Urpilaiselle (KUVA), ettei tämä tule kysymykseenkään, ei koskaan, eikä milloinkaan!

Tästä EVM-laajennuksesta ei ole suuria huudeltu Suomessa!

Vai onko niin että meiltä ei enää edes kysytä ja kansan kuisaaminen herrojen kepposilla on turhaa ja vaivauttavaa ?

Kertauksen vuoksi EVM neljässä minuutissa:

Kiitos
Hämis
Linkki EVM-uutiseen:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/10/25/schaeuble-verteilt-um-banken-rettung-in-europa-mit-deutschem-steuergeld/

Täydellinen lista tutkituista pankeista:
http://www.boerse-express.com/cat/pages/1494507/fullstory

Suomen keskusteluja aiheesta EVM:
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/suvl_2_2011_p.shtml
http://www.eurooppatiedotus.fi/public/default.aspx?contentid=259514#.VEt3G8kRjSo
http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2011/20110012

Yksi vastaus artikkeliiin “Stressi tiivistyy huomiseen kello 12.00!

 1. Olisi aika järjetöntä kuvitella että yht´äkkiä bankstereiden ja päällystön omaa taloudellista etua ajaviin finanssisektorin tietokoneohjelmiin eksyisi nyt yks-kaks rikkaiden etua vahingoittavaa koodia.

  Eihän semmoista voi sattua?

  Nuo nerokkaasti kyhätyt tietokoneohjelmat ovat totta mooses vartavasten suunniteltu niin että tapahtuipa realimaailmassa mitä hyvänsä, niin pörsseissä ja pankeissa rikkaat senkun rikastuvat ja kaikki heille kuuluvat tappiot ohjautuvat totutun kaavan mukaan oravanpyörässä juokseville normitaviksille.

  Prof. Dr. Franz Hörmann: Kuvaus demokratian ja velkaponzin kriisistä.

  ”Meillä ei ole oikeasti velka- ongelmaa, vaan demokratian ongelma”.

  ”Meillä ei ole enää todellisen arvon rahaa”, -siis oikeaa rahaa, -vaan oikean rahan sijaan meillä on pelkkää yksityisten firmojen (bankstereiden) tyhjästä ilmaiseksi tietokoneillaan itse luomaa digitaalista höpöhöpö-informaatiorahaa, – ja tätä tyhjästä itse piereskeltävää informaatiorahaa puolestaan voidaan tehdä ja laajentaa mielinmäärin loputtomasti lisää niin kauan kuin tietokoneen muistia riittää.

  ”Me vain kuvittelemme, että raha olisi edelleenkin arvossaan.. että raha olisi kuin kultarahaa, jota kierrätetään ympäri rinkiämme.. Näin se ei ole ollut enää pitkään aikaan”..

  Koska tätä fantsua höpöhöpö-bumbtsibum- bittirahaa voidaan näpytellä itse tai sitä voidaan luoda vaikka tietokoneohjelmilla mielinmäärin lisää niin juuri siitä syystä sille ei tarvitse enää laskea mitään oikeaa arvoa, siis korkoa.

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s