Viisi tähteä voittaa EU-tähdet ?

Italian maalta kuuluu huutoa, joka vaatii Italian eroa Euro-alueesta mahdollisimman pian.

Beppe Grillo „Viisi Tähteä – liikkeen“ johtaja on julistanut tuovansa Italian parlamenttiin neuvoa-antavan kansanäänestys-ehdotuksen. Herra Grillo on kannattajineen kerännyt kuudessa kuukaudessa miljoona allekirjoitusta ja uhoaa vievänsä ne henkilökohtaisesti parlamentin eteen.

Herra Grillo on vakuuttunut, että paluu Liiraan on ainut tie lopettaa taloudellinen kärsimys maassaan, pelastaa Italian itsenäisyys ja tuoda demokratia takaisin Italiaan.

Viisi Tähteä – liikettä äänesti edellisissä parlamenttivaaleissa 25% italialaisista ja EU-parlamenttivaaleissa 21%. Tämän ihmeen liike saavutti tiedotuksella EU-byrokraattien ja EKP:n törttöilyistä.

Grillo vaati lisäksi EU-komissiolta Euro-bondeja ja fiskaali-sopimuksen purkamista.

Nämä kaksi viimeistä vaatimusta eivät sovi Saksalle, koska se joutuisi vastaamaan riemulainoistaan reunamaille.

Saksan käytöksen on Grillo ottanut myös hampaisiinsa. Grillo syyttää Saksaa reuna-alueiden lypsämisestä lainotuksensa kautta. Hän sitä mieltä, ettei reuna-alueiden, kuten Italia, Kreikka, Espanja, Portugali ja Irlanti eivät ole yksin syyllisiä asioiden jamaan tällä hetkellä. Varsinkaan maiden syviä kansanrivejä ei Grillon mielestä pidä syyllistää „isojen EU-tollojen“ kohelluksesta ja Saksan iloisesti reunoille valuttamasta rahoituksesta.

Fiskaali-unionin Grillo hylkää suoralta kädeltä, koska se edellyttäisi Italialta vuosikymmenten ylijäämäisen vaihtotaseen. Tämä ei ole mahdollista tässä tilassa, tässä Euroopassa, jossa elämme tällä hetkellä. Grillo nimeää fiskaali-sopimuksen itsemurhapaperiksi, eli EUtanasiaksi.

Italian nuorisotyöttömyys on 46% ja teollisuustuotanto on laskenut 25%.

Mitä kuuluu muille kriisimaille ?

Suuret talouden tietäjät ja „ajattelijat“, kuten Nouriel Roubini, George Soros ja jopa Paul Krugman ovat varoittaneet, että Kreikka, Italia ja jopa Ranska ovat vaarassa jättää Euro-alueen.

Kreikassakin on Drakman kannattajia viimeisen kyselyn tuloksena löydetty 33% kansasta. Osakemarkkiinat ovat murtuneet kasaan. Yksin tänä vuonna 23.65% on pörssistä kadonnut tuuleen.

Irlannissa 100.000 ihmistä osoitti mieltään vesilaitoksen yksityistämistä vastaan. Irlanti on siis noussut apatiastaan ja kokonaisvaltaisen heräämisen alussa. Patrick Honohan, entinen keskuspankin johtaja, on arvostellut EKP:n tekemisiä, jotka vahingoittavat Irlannin veronmaksajia.

Espanjassa ja Portugalissa tehdyt reformit eivät ole auttaneet varsinaiseen ongelmaan ja Saksa odottaa kovempaa kuria, kunnes seuraava kriisi iskee.

EKP on seinä selkää vasten ja „pahat suut“ uskovat, ettei keinotekoisesti luodut ultrakevyet korkot ole mahdollisia kriisimaille ikuisesti. Kreikka on jo saanut maistaa nousua, kun korot pomppasivat uudestaan yli yhdeksän prosentin.

Tulevaisuus Euro-alueella on suuri arvoitus, vaikka EKP aloittikin osto-ohjelmansa. Se kun ei siivoa pöytää vaan lakaisee murut pöydältä maton alle. Tämä „printtaaminen“ saattaa aiheuttaa pienen laskun Euron arvoon ja vilkastuttaa, jo pankkien omavaraisuuden nousulla, lainamarkkinoita. Ongelma on ettei kysyntä kasva, kun palkkoja leikataan, joten investoinnitkin ovat suuria riskejä. Löytyykö riittävän uskaliaita sijoittajia, jotka esim. Kreikassa hakevat törkeän hintaista rahaa sijoittaakseen sen johonkin jonka odotukset eivät näytä hyvältä olemattoman kysynnän edessä.

Euro-unelmasta hallittu irti päästäminen on sen tekijöille mahdottomuus samalla tavalla, kuin Cortez:ille aikoinaan. Cortez poltti laivansa yhtä lukuunottamatta ennen, kuin marssi sisämaahan tuhoamaan Azteekkien valtakuntaa.

Paluu ei ollut mahdollista tuolloin ja samaa taktiikkaa käytetään Euron kanssa. Yksi laiva on varastossa, mutta siihen mahtuu vain EU-byrokraatit jotka eivät uskalla palata kotiinsa………..

Kiitos
Hämis

Muutama valuutta vs. Kulta vertaus, koska kulta on yksi turvasatama mahdollisessa Euro-erossa.

Liira vs. Kulta:

Drakma vs. Kulta:

Frankki vs. Kulta:

Irlannin punta vs. Kulta:

Euro vs. Kulta:

Brittien punta vs. Kulta:

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s