EKP-palatsi valmistuu!

Kahden viikon päästä työnnetään ensimmäiset muuttovaunut sisään uuteen EKP-päämajaan.
Frankfurt am Main on saanut uuden maamerkin, kun 185 metriä korkea torni juhlistaa Euroopan keskuspankin tärkeyttä.

Koko komeuden piti olla valmis 2011 ja maksaa mitättömät 850 miljoonaa Euroa, mutta kuten meillä riemu-unionissa on tapana sekä rakennusaika, että hinta repesivät käsistä. Torni valmistui kolme vuotta myöhässä ja maksaa kaikkineen 1,3 miljardia.

No Euro-kansalaiset ovat suurpiirteisiä ja puolimiljardia ei tunnu missään, kun EKP:lle tehdään tuulensuojaa. Euro-torniksi kutsuttu rakennelma on Euroopan oma baabelin torni, joka kaatuessaan saa aikaan riittävän savuverhon peittämään Euro-alueen ongelmat ja hautaamaan laskeutumansa alle velkavuoretkin.

Työntekijät, joita tulee olemaan 2900 kappaletta, tulevat työpaikalleen mahtavan hallin läpi. Toimistoistaan he voivat katsella Main-jokea juodessaan, jokaisesta kerroksesta löytyvistä ärsyttävän värisistä keittiöissä olevasta, Nespresso-koneesta hakemansa kahvin. Toimiston ikkunoiden välissä olevan tuuletusluukun saa avattua sormenpäällä ja valot syttyy lasiseinään kiinnitellyllä langattomalla katkaisimella.

Kerros 41 on hallituksen. Sieltä löytyy kokoustilat, jossa EKP-johtajat istuvat keksimään uusia keinoja torjua Euro-kriisiä ja maksattaa sen vahingot jollain muulla. Vanhan Euro-tornin vastaava tila oli tummaa puuta ja tummia huonekaluja. Tämä sali on toista luokkaa. Vaaleaa nahkaa, kolmen seinän ikkunat tuo valoa ja antaa Frankfurtin kaupunkiin. Katto on arkkitehti Wolf D. Prixin mukaan Euroopan kartta, jota aaltoilevan metallin tulisi esittää. Itsensä selittävä katon muoto ei ole.

Tornin pihalla on „vallihauta“ jonka takana on vielä seinämä. Koko „puolustussysteemi“ sisältää kolme eri tason seinämää ja estettä. Tämän on tarkoitus estää tympiintynyttä EU-kansalaista tai terroristiä ajamasta suoraan halliin sisään. Jopa tavaratoimitukset suoritetaan tunnelia pitkin, joten kuorma-autot eivät pääse lähellekkään itse rakennusta. Tämä antaa varmasti Draghille turvallisuudentunteen, kun hän istuu 40. kerroksessa miettimässä syntyjä syviä ja Euron synnytyksessä saamaa happivajausta.

Projektin kuluista annetaan ymmärtää, ettei ne lankea veronmaksajien kontolle. Tämän hulppean 1,3 miljardia EKP maksaa kuuleman mukaan pikaisesti voitoistaan. Miljardi on jopa jo maksettu. Tietysti tämä raha on pois EKP:n voitoista, joita olisi muuten jaettu kansallisille keskuspankeille ja tätä kautta kansallisien valtiovarainministeriöiden käyttöön. Näin se kiertää kuitenkin lasku veronmaksajien taskuun, kun paikalliset budejetit jäävät odotettua voitonjakoa vaille ja sen verran on säästettävä tai lainattava…..

Vertailun vuoksi on kerrottava että Saksan keskuspankin „kaksoistornit“ myytiin tuoreeltaan remontoituna 600 miljoonan kauppahintaan. Tämä oli rakennus, jossa työskenteli sama määrä ihmisiä, kuin EKP:llä tulee olemaan.

Myöhästyminen selittyy osittain sillä ettei alkuun löytynyt urakoitsijaa, joka olisi tehnyt töllin EKP:n laskemalla budjetilla. Lopuksi työt jaettiin osiin ja pääsi alkuun. Ensimmäinen „runkotyöntekijä-yritys“ riitautui teettäjän kanssa ja lopetti kesken. Saman kohtalon kärsi suhde pohjantekijöiden kanssa ja maksettiin ulos urakasta uusien tieltä.

Tölli seisoo kuitenkin paikallaan ja on varustettu ruokalalla, joka muistuttaa TV-sarjojen avaruusaluksia ja fitness-studiolla, joka on kahdessa eri kerroksessa.

Arkkitehti Prixiä lainaten lopetetaan tämä hehkutus hehkutukseen:

„EKP on EU:n „powerplayer“ ja sen tämä rakennus kertoo selvästi.“

Ja epäilykseen:

Saapas näkee montako omaa maalia EKP:n ”Dream-team” tekee Euro-kriisiä vastaan seuraavalla kriisi-kierroksella.

Kiitos
Hämis

Linkki, jossa kuvia pytingistä!
http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/erste-bilder-aus-dem-neubau-die-neue-burg-der-ezb-13217056-b2.html

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s