Öljy halpenee vauhdilla! Miksi ?

Öljyn hinta laskee vauhdilla, vaikka sodat repivät toimitusalueita. Mitä tapahtuu, koska pelkkä kysynnän laskeminen ei selitä ilmiötä kokonaisuudessaan.

Saudien ja Jenkkien kerrotaan tehneen sopimuksen iskeä Venäjään pahemmin, kuin EU pakotteineen koskaan pystyy. USA:n ja Saudien suunnitelma iskee Venäjään talouteen, kun öljytulojen laskeminen tekee rakoa Venäjän tulo- ja meno-arvioon.

USA on käyttänyt samaa taktiikkaa liittolaistensa kanssa jo kerran. Tämä tapahtui Reaganin ollessa pressa ja johti kenties jopa Neuvostoliiton lopulliseen kaatumiseen, kun ulkomaan valuuttatulot putosivat pohjaan. Tuolloin öljynhinta kävi todennäköisesti historiansa alimmissa hinnoissa. Nyt tätä samaa ansaa kokeillaan Putinin Venäjään.

Esim. Kiinaan ja USA:han Saudit myyvät jo nyt raaka-öljyä 50-60$ tynnyriltä, kun markkinahinta on edelleenkin 92$, johon se on pudonnut viimeisen kolmen kuukauden aikana 115$ tynnyrihinnasta. Kiina ottaa mielellään kaiken halvan öljyn vastaan ja myös USAn talouskasvua ja sotimista alhainen hinta helpottaa huomattavasti.

Saudi Rashid Abanmy kertoo hinnanlaskun olevan keino houkutella uusia asiakkaita, mutta menneisyyteen verraten on pelissä myös politiikkaa. Varsinkin, kun Venäjän hintapolitiikka on seurannut Saudi-öljyä kalliimman Brent-öljyn hintatasoa. Rashid myöntää, että tarkoitus on myös painostaa Venäjää muuttamaan tukeaan Syyrian suuntaan ja painostaa suoraan Syyriaa, joka elää myös öljytuloilla.

Suomessa Kauppalehti kertoo melko neutraalisti seuraavaa: „Öljyntuottajamaat päinvastoin lisäsivät tuotantoaan syyskuussa, vaikka hinta laski ja kysynnän kasvu heikkeni.
Tuottajamaiden kattojärjestön IEA:n mukaan suurin tuottajamaa Saudi Arabia ja kolmanneksi suurin Kuwait ovat viestittäneet, että hinnan lasku ei johda nopeisiin tuotannon leikkauksiin.
”OPEC-maat antavat nyt hinnan laskea nähdäkseen, kestääkö Pohjois-Amerikan tuotanto matalat hinnat”, sanoi IEA:n öljyteollisuus divisioonan päällikkö Antoine Halff uutistoimisto Bloombergille. „

Kauppalehti ei lähde spekuloimaan hinnanalennuksen vaikutuksista Venäjän talouteen, vaikka on selvästi tiedossa, että Venäjän tuloista 50% tulee öljystä ja kaasusta.

Kun tähän laskelmaan liitetään myös kaasu tulee asiasta vielä mielenkiintoisempi. Syyria, Irak ja Iran sopivat heinäkuussa 2011 kaasuputken, arvoltaan 10 biljoonaa dollaria, vetämisestä South Pars kentiltä Iranista Syyriaan. South Pars-kentän kehittämisessä on Kiina tiiviisti mukana ja putken oli takoitus auttaa EUn kunnianhimoista tavoitetta puolittaa CO2-päästönsä vuoteen 2020 mennessä. Kaasun polttaminen kivihiilen sijaan, kun laskee CO2-päästöjä 50-60%.

Tätä projektia vastaan valajstettiin Israel, Qatar ja jo 2006 Saudeilta 10 biljoona $ saanut Turkki. Turkki taisteli Syyrian rajantuntumassa Kurdien PKK-järjestöä vastaan ja Qatar omalla sarallaan jakoi mahtavan kaasuesiintymän Iranin kanssa ja yritti mahdollisuuksiensa rajoissa estää sen pääsyn EUn markkinoille. Qatarin ja Iran-Syyria liiton välillä on vielä Sunni-Shiitten jako, joka ei helpottanut tilannetta.
Israelin kiinnostus torpata kaasuputki johtui omista kaasukentistä, joiden myyminen EUn mittaamattomille markkinoille riittää syyksi. Turkin omat tarkoitukset ja edut selviää liitetystä videosta, jossa Turkki on monopoli asemassa, jos Syyrian putki ei onnistu.

Toivottavasti selvitti jotain maailman nykytilanteesta, vaikka onkin vasta pintaraapaisu tähän energiasotien kaasunsekaiselle öljylle haisevaan tunkkaiseen maailmaan.
Kiitos
Hämis
Lähteet:
http://www.kauppalehti.fi/etusivu/opec+ei+aio+jarruttaa+oljyn+hinnan+laskua/201410703356
http://www.aa.com.tr/en/economy/402343–saudi-arabia-to-pressure-russia-iran-with-price-of-oil
http://www.voltairenet.org/article173718.html
http://www.globalresearch.ca/syria-turkey-israel-and-the-greater-middle-east-energy-war/5307902
http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/geostrategie/f-william-engdahl/das-amerikanisch-saudische-geheime-abkommen-ueber-syrien-eine-grosse-dummheit.html

2 vastausta artikkeliin “Öljy halpenee vauhdilla! Miksi ?

 1. Niin ydinenergian kuin ns. (konventionaalisten so. hankalasti hyödynnettävien) uusiutuvien energioiden tai fossiilista energiaa kannattavien olisi aika tiedostaa, että nykyinen todellisen vaihtoehdon puute maailman energiaongelmaan on vain näennäinen. Näennäisyyteen löytyy selitys seuraavasta NWO-pääarkkitehti (ja sotarikollinen) Henry Kissingerin lausumasta:
  ”Who controls the food supply controls the people; who controls the ENERGY can control whole continents; who controls money can control the world.” Koska näillä NWO-rikollisilla on käytännössä lähes rajattomat rahavarat, he ovat jo pitkään pystyneet estämään lukuisten puhtaan ja (ainakin melkein) ilmaisen energian keksintöjen käyttöönoton.

  Ks. ”The 9/11 Truth Movement, Free Energy Suppression and the Global Elite’s Agenda”, http://www.checktheevidence.co.uk/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=182&Itemid=60

  ”The Quantum Energy Generator OPEN SOURCED!”, http://be-do.com/index.php/en/

  ´Practical Guides to Free-Energy Devices´, http://www.free-energy-info.tuks.nl/
  jolla sivustolla on linkit seuraaviin tiedostoihin:
  http://www.free-energy-info.tuks.nl/NewcomerIndex.html

  Click to access PJKbook.pdf

  Saksaa ymmärtäville on seuraavassa saksalaisen fysiikan professorin Claus Turturin kirjan lyhyt kuvaus. Kirjassaan Turtur kuvaa koettaan, jolla hän pystyy osoittamaan että ´free energy´ on todellisuutta ja että se on myös mahdollista ottaa hyötykäyttöön. Turturin kuvauksen perusteella kuka tahansa voi toistaa kokeen jokseenkin olemattomin kustannuksin;
  laitteen hyötykäyttöön saaminen sen sijaan vaatisi huomattavaa kehityspanosta – ja rahaa, jonka saaminen Turturilta luonnollisesti on evätty. Varsinainen energian tuottaminen tällaisella ’nolla-piste-energia’-generaattorilla onkin sitten täysin ilmaista! Kirjan nimi on ’Freie Energie für alle Menschen’ eli ´Vapaata energiaa kaikille ihmisille´ (´vapaa´ voidaan kääntää suomeksi myös ´ilmainen´): http://info.kopp-verlag.de/neue-weltbilder/neue-wissenschaften/redaktion/raumenergie-existiert-und-wir-koennen-sie-nutzen-.html

  Koska Stubb ja Suomen vallanpitäjät ylipäänsä (erityisesti vihreät mukaanluettuina) ovat Kissingerin edustaman tahon lakeijoita, on utopistista kuvitella, että mitään tosiasiallisesti edistyksellistä tapahtuisi energia-´ongelman´ ratkaisemiseksi VALLANPITÄJIEN toimesta (sen enempää Suomessa kuin muuallakaan maailmassa).
  Nähtäväksi jää, millä tavalla NWO-rikolliset tukahduttavat sen ruohonjuuritasolta peräisin olevan, lupaavalta näyttävän aloitteen mikä näkyy em. sivustolta http://be-do.com/index.php/en/

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s