HAVAINTOTIETOREKISTERI

Olen suunnattoman hämmästynyt! Suorastaan klapilla päähän lyöty!

Suomen eduskunnassa ei saa puhua suojelusta.

 

Tämä nähtiin tänään, kun PS-kansanedustaja kertoi suojelleensa konstaapelina ministereitä uhkauksien takia.

Tämä oli kaikille selvää, että ministerit saavat erikoissuojelua, vaikka polisiin määrärahoista ja toimintakyvystä käydään aiheellista välikysymyskeskustelua eduskunnassa. Silti kansanedustajaa ohjeistettiin sananvapaudesta!

Tämä suojelu ei näy kaduilla, eikä teillä. Saati pimeillä syrjäkylillä, joista on katuvalot sammutettu säästöjen nimissä. Tämä tosiasia kuultiin usean kansanedustajan suusta tänään eduskunnassa. Kansanedustajille vastattiin sisäministerin toimesta, joka luetteli keskimääräisiä aikoja ja muuta mitätöntä dataa, suostumatta myöntämään, että kyllä kansa kadulla tietää!

Kuitenkin meillä on varaa HAVAINTOTIETOREKISTERIIN ja muihin rekistereihin, joista on löytynyt F1-kuskeista naapurivaltojen presidentteihin! Tätä epäsuhtaa ei sisäministeri pysty selittämään suoraan vaikka kaivaisi minkälaisia tiedostoja ja ministeriöiden väärentämiä tilastoja.

Tätä polisiin uusinta suojelutoimenpidettä kuvailee tietosuojavaltuutettu YleX:llä seuraavasti:

„- Poliisilla on oikeus tehdä tällaisia merkintöjä rekisteriin, tietysti rekisteriin päätyvän henkilön pitää liittyä rikolliseen toimintaan. Viimeaikaiset havainnot viittaavat siihen, että aina ei ole selvää, onko kyse rikolliseen toimintaan liittyvästä toiminnasta, vai sattuuko joku henkilö tietämättään tapaamaan rikokseen liitoksissa olevan henkilön, jolloin viaton saa merkinnän rekisteriin, tietosuojavaltuutettu pohdiskelee. Poliisin toimivaltuus laajenee sillä tavalla, että ollaan ottamassa käyttöön havaintotietorekisteri. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jos kävelet putkikassi olkapäällä sorkkarauta siitä näkyen remontista kotiin Hakaniemen torin poikki, joku saattaa tehdä siitä ilmiannon ja se kirjataan poliisin rekisteriin.“

„Poliisihallituksen mukaan uusi rekisteri auttaa rikosten torjunnassa. Rekisteriin ei voi joutua syyttä, Poliisihallituksesta vakuutetaan.
„Se mahdollistaa nyt huomattavasti vähäisempien havaintotietojen hyväksikäytön valtakunnallisesti. Yksittäinen poliisi on pystynyt pitämään havainnoista muistivihkoa, mutta siitä ei ole ollut hyötyä analyysitoiminnassa. Sähköinen järjestelmä mahdollistaa tietojen käytön laajemmin, poliisihallinon edustaja kertoo.“

 

Tietosuojavaltuutetun puheenvuoro antaa karun kuvan tulevaisuudesta kansalaisten osalta, eikä se uskoakseni tule täyttämään järjestelmän aiheuttamaa aukkoa poliisien toimintakyvyssä! Kansa saa suojella itseään parhaaksi näkemällään tavalla edelleenkin, kun yhä suurempi määrä poliiseja istuu tutkimassa ilmiantoja ja raportteja, kuin wanhassa kunnon DDR-Saksassa aikoinaan!

Toisaalta poliisihallinnon lausuman pohjalta pääministerimme tämän päiväinen räjähdys  ( animaatio )  ja kansanedustajan puhuttelu oli mielestäni „rikosten torjuntaa auttava“ puheenvuoro, koska se avasi viimeisenkin Jihadistin silmät sille tosiasialle, että ministerit on erityissuojeluksessa.

 

Kiitos
Hämis

Ps. Lopuksi verbaalikevennys vuodelta 2012, kun asia oli viimeksi tapetilla!

Epäilevä Tuomas

Epäilen epäillä epäilijääni,
se saa sekaisin koko pääni.
Apuun sain sinisen pillerin,
kun avauduin luona lääkärin.

Epäilen niellä lääkkeeni.
Se jättää jälkensä järkeeni ?
Poistunko listoilta poliisin,
jos nielen sinisen pillerin ?

Hei epäilijäni poltin reseptini !
Epäile vaan, päätin pitää järkeni.
Laita mut takaisin sun listoihin,
sillä teet vain itsestäsi idiootin.

Yksi vastaus artikkeliiin “HAVAINTOTIETOREKISTERI

  1. Tämän kohun syyhän on SE että tuo Eduskunnan Kansankusettaja ei olisi saanut paljastaa Kansalle sen ETTÄ nää Hallituksen Kansanmurhaajat saavat erikoissuojejua Pöliisilta näitä vihaisia kusetettuja Kansalaisia vastaan…Kun sen sijaan näiltä Kansanlahtaajien toimesta köyhyyteen ajatuilta Kansalaisilta viedään SE turva POIS !!!

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s