Orjuus palaa Eurooppaan!

Hansakaupunki Hampurin senaatti on julkistanut suunnitelman, jolla 510 kappaletta HARTZ IV-avustusta (työmarkkinatuki 399€/kk) nauttivaa pakotetaan työsketelemään, ilman lisäkorvausta.

Saksassa nämä HARTZ IV-avustusta nauttivat saavat normaalioloissa työllisyystöistä 1,70€ / tuntia lisää peruskorvauksen päälle.

Tätä uudistusta perustellaan nimitetään syventäväksi koulutukseksi, jonka motivaattoriksi ei tarvita palkkaa.

Työvoimatoimiston työntekijä Heike Böttger (Jobcenter Hamburg) esittelee ohjelmaa ja korostaa alkuun, että työttömät saavat 100 € ohjelman aikana. Ohjelman 25-sivuinen työsuunnitelma pitää sisällään 39 viikon koulutusjakson. Näiden viikkojen tuntimääräksi on merkitty 30, joista 15 tulisi olla jatkokoulutusta. 15 tuntia viikossa käytetään „tuotanto-orientoituun toimintaan“. Tämän kerrotaan tarkoittavan esimerkiksi „elintarvikkeiden valmistusta“ tai „maisemointia haravalla“ riippuen alasta ja tehtävästä.

Tämän ohjelman oletetaan tuovan lisää työtä ja mahdollisuuksia, vaikka jokainen hiemankin kriittisesti ajatteleva näkee todellisuuden!

Tämä tuoksuu pakkotyöltä, josta ei makseta palkkaa ja josta kieltäytyminen aiheuttaa karenssin tai vähintään työttömyyskorvauksen leikkauksen.

Kiitos

Hämis

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s