Syksy kellastuttaa loputkin sateenkaaresta ?

Suomen politiikka on pysähtynyt paikalleen. Puolueet ovat aloittaneet valmistautumisen ensi kevään eduskuntavaaleihin. Tämän on itse PM Stubbkin todennut, ettei uusia päätöksiä tehdä, vaan hallituksen pehmeälasku vaaleihin on jo tehtyjen päätösten loppuun saattamista.

Lehdet ovat myös aloittaneet kyselynsä, jossa ykköspaikan varasi itselleen pressamme Niinistö, vaikka on tämän mäkiautokilpailun suhteen enemänkin teamin päälikkö, kuin kilpailija.

Mäkiautoissa itse istuvista „jaetulle“ paalupaikalle on nimetty Sipilä ja Stubb. Kierrosaikoja ei kansalle anneta verrattavaksi! Tämä olisi kenties ollut virkaa tekevälle pääministerille ja hänen egolleen liian kova paikka. Näin uskon, koska jos Stubb olisi ollut edellä sitä ei olisi kätketty vakan alle.

Samalla kuitenkin PM Stubbin hallituksen hammaskiilteet rapisee. Ministeri Räty on toiminut kuten ministerin Suomessa tänä päivänä pitääkin, vetänyt omaan pussiinsa. Tätä tietoa vasten on ymmärrettävää, että ministeri Räty ei ymmärrä, että joku Suomessakin kituuttaa nälkärajan tienoilla. Rädyn esittämään ansiorajan alle jää n. 500.000 mahdollista äänestäjää! Nyt Rädyn voi olla onnellinen, ettei Suomen demokratia ole muinaisen Ateenan tasoa! Ateenassa, kun äänestettiin siitä kuka politikoista lähetetään maanpakoon kymmeneksi vuodeksi!

EU-Suomen demokratia muistuttaa kyllä muinais-Ateenan systeemiä, vaikkakin meillä näitä vaaleja kutsutaan Euro-vaaleiksi. Tämäkin hieno yritys jäljitellä maanpakoäänestystä ei toimi, kuin puolittain, koska karkoitus on vain viidn vuoden mittainen. Lisäksi joidenkin edustajien kanssa ei edes kansan karkoitushalua huomioida, vaan promilleissa laskettava joukkio äänesti kohteemme takaisin pakolaisuudesta!

Ranskassa on kaatunut hallitus, koska valtiovarainministeri halusi elvyttää! Tämän suunnan on ottanut myös Suomen VVM Rinne. Rinne arvotelee hallituksen kapteenia rajoituksista ja haluaa „verta, hikeä ja kyyneleitä“-linjasta irti. Näillä tapahtumilla on yhteneväisyyksiä, jotka saavat toivomaan, että näiden molempien puoluekokous-ministerien kannatus joutuisi mitatuksi peridemokraattisella tavalla uusissa vaaleissa.

PM Stubb lisää vielä vettä odottajien myllyihin lyömällä vihreiden sormille ydinvoimaluvan tiimoilta. Vihreiden puudeli riuhtoo talutushihnaansa, kävelyttäjä Stubbin sanoessa, ettei koirille anneta oikeutta haukkua hänen pihallaan. Tästä samasta liikumisvapauden rajoituksesta kärsii myös Rinne, vaikka onkin jo Rottweilerin luokkaa ja jaksaa vetää narustaan kovemmin, kuin viherpuudeli.

Kaikki kaikessa on hyvinkin odotettavissa mielenkiintoinen poliittinen syksy, jonka aikana katsotaan minkä hallituspuoleen lehdet kuihtuu ja putoaa ensimmäisenä.

Kiitos
Hämis

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s