Turkki eroamassa Natosta ?

Turkki on pysäyttänyt väliaikaisesti kolme Saksan asekuljetuslentokonetta Kurdeille. Turkki ei halunnut päästää lentokoneita Nato-tukikohtaan Incirlik:iin. Turkki Nato-jäsenenä ei pystynyt toimituksia estämään vaikka epäilee aseiden kulkeutuvan terrosi-organisaatioksi luokiteltavan PKK-järjstön käsiin. Turkki on taistellut PKK-järjestöä vastaan jo 70-luvulta alkaen ja viime aikoina PKK on jälleen aktivoitunut hyökkäämällä Turkin asemia vastaan.

Kurdien separatisti järjestö PKK on sekä EU:n että USA:n terriristi-järjestöjen listalla, mutta tällä hetkellä länsi tarvitsee heidän apua taistelussa ISIS-järjestöä vastaan.

Toimitus sisältää mm. Panssarintorjunta järjestelmiä mallia MILAN ja koulutushenkilöstöä. Nämä asetoimitukset Saksalta ja USAlta vahvistavat kurdien tulivoimaa massiivisesti ja kukaan ei pysty takaamaan, ettei niitä käytetä Nato-kumppania Turkkia vastaan. Tämä taas voisi johtaa Nato-sopimuksen mukaiseen auttamisvelvollisuuteen, jossa sekä USA:n että Saksan olisi asetuttava Turkin rinnalle omia aseitaan vastaan.

Turkin ja Saksan välejä hiertää aseiden lisäksi vakoiluskandaali, jossa Saksan salaisen palvelun on osoitettu vakoilleen Turkkia.

Tämä kaikki on saanut Turkin presidentin Erdoganin kääntymään Venäjän ja Putinin suuntaan.
Tämän suunnan on Turkki ottanut jo heinäkuussa välttääkseen Nato-pakotteet, koska Venäjä on Turkin toiseksi suurin kauppakumppani. Turkissa on virinnyt jopa puhetta Dollarista luopumisesta ja Ruplan käyttöön otosta ulkomaankaupassa.

 

 

Onko Turkki ensimmäinen Nato-maa joka siirtyy BRICKS-maiden joukkoon ?

 

 

 

Kiitos

Hämis

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s