Nato ampuu itseään polveen ?

Siirto Uuden Suomen Puheenvuorosta 12.8.2014 13:45 bannin takia.

Nato-maat USA, Italia ja Ranska ovat ilmoittaneet lahjoittavansa aseita Irakin alueella ISISitä vastaan taisteleville kurdeille. Tämä uutinen on hieno ja sitä vahvistaa USAn antama lausunto, että se tulee suojelemaan NATO-jäsentä Turkkia ”kaikin tarpeellisin voimin”.

Turkin vaalit uudestaan voittanut PM Erdogan on käynyt Itä-ja Etelä-Turkin alaueella katkeraa taistelua Kurdien PKK-järjestöä vastaan.

Onko tässä järkeä, kun Nato-johtaja USA aseistaa Nato-liittolaisen vihollisia PKK-Kurdeja muutenkin kiehuvan Mustanmeren rannalla ?

Kenties Obama on ajatellut asian loppuun ja Erdogan ei tunne itseään petetyksi, kunnes PKK hyvinkin pian alkaa tappamaan Turkin Nato-sotilaita Naton omilla aseilla ?

Kiitos

Hämis

3 vastausta artikkeliin “Nato ampuu itseään polveen ?

 1. Risto Koivula 13.8.2014 01:15

  ” Kenties Obama on ajatellut asian loppuun ja Erdogan ei tunne itseään petetyksi, kunnes PKK hyvinkin pian alkaa tappamaan Turkin Nato-sotilaita Naton omilla aseilla ? ”

  Tarkoitus on tietysti, että PKK kääntää tämän aktiviteetin ISIStä vastaan.

  USA on muninut, ja myöntää nyt, että PKK:n pitää korjata.

 2. Riikka Söyring 12.8.2014 19:47

  LOL

  Hyvää kuvausta sekä Juhalta että Juholta.

  Nuo seikat ovat niitä juttuja, joita valitettavasti ei lehtiuutisoinnissa juuri koskaan näe, mutta joista kertominen selventäisi (anteeksi tahattoman ironinen sanavalinta) lukijalle, mikä on homman nimi: poliitikot saavat jatkaa töissään ja asekauppa käy, finanssisektorilla pyyhkii hyvin sen lainoittaessa aseostajia ja ylijäämäväestöstä päästään eroon.

 3. Vastauksia blogista:
  Juho Joensuu 12.8.2014 14:59

  Yleensähän nämä jenkkien ja brittien avustusoperaatiot ovat olleet riemuvoittoja.

  USA tuki avokätisesti afgaaneja Neuvostoliiton vastaisessa taistelussa. Osan näistä avustetuista opimme tuntemaan myöhemmin talebaaneina.

  USA ja britit avustivat myös Irakia Iranin vastaisessa sodassa huomattuaan, että Saddam ei saakaan Khomeinia nurin, koska iranilaisilla oli aiemman jenkkiystävyyden jäljiltä F-14 hävittäjiä, joilla MIGejä ampui alas mukavasti. Väestömäärätkin osoittautuivat Iranille suosiollisiksi vaikka osa shaahin kavereista olikin muuttanut Yhdysvaltoihin. Vähän sama kuin että yksi suomalainen vastaa kymmentä ryssää mutta entäs sitten kun tulee se yhdestoista.

  Epäsuotuisan väestösuhteen tasapainottamiseksi tarvittiin kemiallisia apuneuvoja. Iranilaisille soveltuva avustuskaasu osoittautui sitten ihan toimivaksi myös kurdeja vastaan. Saddamkaan ei sitten osoittautunut kovin luotettavaksi kumppaniksi, joten hänetkin täytyi torpata. Lisäksi häntä oli hyvä syyttää, koska tiedettiin hänellä olevan kemiallisia aseita, koska tarvikkeet niihin oli itse annettu. Varsinaisen demokratian juurruttaminen tuntuu kuitenkin olevan kivisen tien takana vaikka päävihollinen on jo ollut hyvän aikaa mullattuna.

  Historianhan ei tarvitse toistaa itseään, eihän? Vaikeaksi menee, kun vihollisen vihollinen on toisella rintamalla ystävän vihollinen. Ja kolmannella rintamalla taas tämä ystävä on toisen ystävän vihollinen. Onneksi nämä kaikki ystävät ovat sentään sen ensimmäisen vihollisen vihollisia vaikka eivät keskenään ystäviä olekaan. Vaikka Israelin ja kurdien keskinäisestä vihollisuudesta tai rakkaudesta en olekaan täysin tietoinen. Ja sitten vielä on tämä Venäjä, joka on Ukrainan virallisen hallinnon vihollinen mutta samalla kuitenkin Israelin ystävä. Onkohan Ukraina virallisesti Israelin ystävä vai vihollinen? Venäjä lienee myös Iranin ystävä ja yrittää olla myös NATOmaa Turkin ystävä. Turkki ei kuitenkaan ole EU-maa mutta lienee kuitenkin Ukrainan ystävä. Venäjä on myös Ukrainan ja EU:n ja USA:n ystävä, paitsi Ukrainassa, jossa se on vain Ukrainan separatistien ystävä. Syyriassa Venäjä on hallituksen ystävä kun USA on hallituksen vihollisen ystävä vaikka ei kuitenkaan ihan kaikkien hallituksen vihollisten, kuten ISIksen, ystävä. USA on myös Saudien ystävä, paitsi niiden saudien, jotka lähtivät USAn rinnalla taistelemaan Afganistanissa Neuvostoliittoa vastaaan mutta lähtivät sitten Qaidalle tielle. Mitkään saudit eivät ole kuitenkaan Israelin ystäviä riippumatta siitä, ovatko he Yhdysvaltain ystäviä vai ei. Minulla ainakin tulisi pää kipeäksi siinä tilanteessa oikeaa strategiaa miettiessä.

  Niin, kurdejahan epäiltiin myös Olof Palmen murhasta. Hänethän taas tunnettiin lähes kaikkien muiden paitsi USAn ystävänä. Siinä mielessä loogista antaa aseita heille.

  Onko vapaaehtoisia piirtämään tämän hulabaloon vuorovaikutuskaavio?

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s