Korruptoituneita Leopardeja, solidaarisesti!

Saksan SPD-politiikkoja epäillään lahjuksista Kreikan asekaupoissa. Asekonserni Krauss-Maffei Wegman on myynyt Kreikalle kahdella miljardilla Leopard 2-tankkeja ja rynnäkkötykkejä.

Kahden entisen SPD-kansanedustajan epäillään saaneen konsernilta yli viisi miljoonaa Euroa.

Varustelukonserni on tietojen mukaan maksanut SPD-edustajille Dagmar Luuk ja Heiz-Alfred Steiner vuosien 2000-2005 välillä yli viisi miljoonaan Euroa. Konserni suostui syytteiden alla erityistilintarkastukseen. Tässä tarkastuksessa ilmeni, että edellämainitut kaksi herraa ovat saaneet kyseisen summan konsernilta. Maksut on suoritettu ilman erityistä syytä tai työsuoritusta.

Süddeutsche zeitung kertoi, että herra Luuk on ollut vuosien 1980-1990 aikana kansanedustaja ja tehnyt läheistä yhteistyötä Kreikaa tuolloin johtaneen PASOK-puolueen kanssa. Steiner taas istui kansanedustajana 1980-1994 ja oli mm. Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja.

Vuonna 2013 on eräs asekauppias tunnustanut lahjoneensa kreikkalaisia virkamiehiä Leopard 2-kauppojen yhteydessä. Ateenan valtakunnansyyttäjä on ottanut asian tutkittavakseen, niin Saksan, kuin Kreikan osalta.

Asiaa tutkii myös valtakunnansyyttäjä Münchenissä nimikkeellä veronkierto. Tämä tutkimus koskee konsernin entisen työntekijän veronkiertoa. Mies on syyttäjän mukaan tehnyt petoksen muuttaessaan lahjusrahoja laillisiksi maksuiksi ja verovähennyksiin kelpaaviksi kuluiksi.

Konserni kiistää kaikki väitteet ja kieltäytyy antamasta jatkokommentteja.

 

 

Faktaa Saksan aseviennistä: Saksa on aseviennin kolmannella tilalla maailmassa yhdentoista prosentin osuudella (USA 30% Venäjä 23%). Saksan viennistä 15% suuntautui Kreikkaan (2006-2008)
Näitä rynnäkköpyssyjä maksaa solidaarisesti koko Eurooppa ja sen veronmaksajat!

Kuitenkin Kreikan ja kohta Suomenkin kansa kärvistelee leikkausten alla. Heikko-oasisimmat Kreikassa asuvat kadulla kerjäten.

 

Onko tämä sitä „parempaa EU:ta“ ja „rauhanunionia“, jota meille on myyty isolla rahalla ?

 

Kiitos

Kansalainen

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s