ETYK – 2014 Helsingissä ?

Saksan vanha liittokansleri Helmut Schmidt on siirtynyt Putinin ymmärtäjäksi. Samalla Schmidt tukee toista vanhaa kansleria Gerhard Schröderiä.

 

Mies on avautunut medialle Ukrainan kriisistä ja kertonut perustellun näkemyksensä. Helmut varoittaa kaikkia kolmea rähinöitsijöistä kolmannesta maailman sodasta, jota Ukrainassa keitetään. Helmut viittaa Christopher Clark:in kirjoittamaan kirjaan ensimmäisestä maailman sodasta. Helmut vertasi kaikkien kolmen pukarin käyttäytymistä samanlaiseksi, kuin 1914.

 

„Vaara tilanteen kiristymisestä, kuten elokuussa 1914, kasvaa päivittäin.“

 

Schmidt lähettää viestin EU-komissiolle: „EU-komissio sotkee liikaa maailman politiikkaan, vaikka suurin osa komissaareista ei siitä mitään ymmärrä. Viimeisin sulka hattuun on Ukrainan kosiskelu, eikä pidä unohtaa Georgiaakaan, joka on Euroopan ulkopuolella.“

 

„ Tämä on suuruudenhulluutta. „

 

„Yhteistyösopimuksellaan EU asetti Ukrainan jakautuneen kansan valinnan eteen. Itä vai länsi. Se oli suuri virhe. Tämä osoittaa, etä tekijänsä, Brüsselin pyrokraatit ja virkamiehet, ymmärtävät asioista liian vähän.“

 

Schmidt ehdottaa ratkaisuksi huippukokousta, tyyliin Helsinki 1975, jossa ongelma ratkaistaan. Schmidt kehuu myös Steinmeierin kokouksen järjestelyitä, vaikkei se tuonutkaan ratkaisua ongelmaan. Schmidt haluaisi EU-parlamentille enemmän valtaa EU-komissaarien kustannuksella.

 

„Näillä virkamiehillä on oltava vastavoima!“

 

Kuka on kolmas EU-huippupolitikko, joka haluaa rauhanunioniin lisää demokratiaa, eikä sotaa ?

 

 

Kiitos

Kansalainen

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s