Nyt tuli korville!

Venäjä on ilmoittanut, että venäläistä energiaa saa vain Ruplaa vastaan. Tällä pyritään vähentämään lännen vaikutusta Venäjän talouteen. Samalla vastataan lännen asettamiin pakotteisiin, jotka koskevat kahdeksantoista venäläisen yrityksen dollari-siirtojen jäädyttämistä.

Valtiollisille yrityksille on jo määrätty maksuliikenteen uudelleenjärjestelyt. Jokaisen ulkomaan kaupan väliin on työntymässä venäläinen pankki.

Venäjän pankkisektorin toisiksi suurimman pankin johtaja Andrej Kostin on väläytellyt ideaa kuukausi sitten.

„Tällä saadaan suojattua venäläistä taloutta“.

„Länsimaat ovat eristämässä Venäjää ja se tappaa Venäjän pankkisektorin.“

„He käyttävät dollaria, kuin modernia atomipommia“.

Venäjä myy kaasunsa vain Ruplilla ja meillä EU-Suomessa on vain Euroja!

Tuoksuu idänkaupan elpymiseltä!

Kiitos
Hämis

 

Yksi vastaus artikkeliiin “Nyt tuli korville!

  1. Uutinen ei pidä paikkaansa. Venäjällä ilmoitettii. tänään, ettei energiavienissä ole tarkoitus siirtyä ruplapohjaiseen hinnoitteluun. Vaikka hinta annettaisiinkin ruplissa, sen voisi toki maksaa millä tahansa vaihdettavalla valuutalla vaihtamalla sen rupliksi. Vuonna 1973 Henry Kissinger sopi OPEC:in kanssa siitä, että öljyä myydään vain dollareilla eli loi kysynnän valtavalle määrälle dollareita. Ilmiötä kutsutaan petrodollariksi ja se on eräs USA:n talouden peruspilareita. Lisäksi USA:lla on ollut tapana hyökätä niihin maihin, jotka poikkeavat tästä säännöstä. Jos Venäjä siirtyisi dollaripohjaisesta hinnoittelusta ruplamääräiseen, öljy- ja kaasudollareiden kysyntä vähenisi yhdellä triljoonalla dollarilla vuodessa. Tuo dollarimäärä palaisi USA:n markkinoille ja aiheuttasi Jenkeissä talousongelmia. Lisäksi se aiheuttaisi luultavasti dominoefektin ja tuhoaisi Yhdysvaltain talouden eli tuo päätös olisi taloudellinen joukkotuhoase Yhdysvaltoja vastaan. Dollarin romahtaminen aiheuttaisi globaalin talouskriisin, koska dollareilla käydään 73% maIimankaupasta. Dollari romahtaa kyllä lähivuosina muutenkin ja tuota siirtoa ei kannata tehdä ennen omien dollarimääräisten omistustensa suojaamista ja siirtämistä muihin valuuttoihin ja/tai omaisuuteen.

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s