Kenestä Suomen uusi EVM edustaja ?

Aikoinani esitin kysymyksen Urpilaiselle, johon hän oli ministerinä liian kiireinen vastaamaan. Nyt kun Jutta on syrjäytetty ja siirtyy rivikansanedustajaksi uskallan uusia kysymykseni EVM-palkoista.

Samalla tilaisuudella laajennan kysymykstäni koskemaan myös alivaltiosihteeri Martti Hetemäen työsuhteella EVM-himmeliin. (EVM neljässä minuutissa)

„EVM:n hallintoneuvoston jäsenenä on sopimuksen mukaan valtiovarainministeri, joka määrää sijaisen itselleen sekä nimittää johtokunnan jäsenen ja varajäsenen. Suomen jäsen hallintoneuvostossa on valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja hänen varajäsenensä elinkeinoministeri Jyri Häkämies.

Suomen jäseneksi johtokuntaan on tarkoitus nimittää alivaltiosihteeri Martti Hetemäki ja hänen varajäsenekseen lainsäädäntöneuvos Seppo Tanninen.“

Tämä työsuhde alkoi sekä Urpilaisella ja Hetemäellä samaan aikaan.

Urpilainen on kieltänyt tienaavansa mitään EVMssä. Tämä tieto välitettiin meille IS-verkkolehdessä avustajien kautta.

Martti Hetemäki on Urpilaisen alainen valtiovarainministeriössä ja on tienannut myös kotimaassa melko mukavasti (147 t €). Samalla mies oletettavasti on myös kyntänyt sarkansa EVMn verovapaissa pelloissa.

 

Toivon, että myös tässä asiassa olen väärässä, kuten valtiovarainministerin kohdalla, koska olisi kammottavaa huomata tälläisen kaksinaamaisen korruption laskeutumisesta myös Suomeen!

 

 

Kiitos
Kansalainen.

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s