Etsitään Suomen pelastajaa EU Muumi-Mamman ja Setä Natoisen käsistä ?

Taloussanomat kertoo, että Merkel ja Obama ovat tavanneet ja vaativat vaalirauhaa Ukrainaan.

Jos Venäjä ei moista rauhaa salli tulee kaksikon ideariihestä uusia pakotteita Venäjälle.

Hienoa, että rauhan Nobelisti ja koko Euroopan muumi-mamma ovat yhtämieltä asiasta. Tätä yhteistuumin värkättyä painostusta kuunnellessa herää kysymys miksi jo edellisen hallituksen aikana sovittu päivämäärä ei riittänyt.

EUn ja Naton laajentumiskiimassaan tukema Maidanin kansannuosu kaatoi hallituksen, joka jo lupasi uudet vaalit.

Onko väliaikaishallituksen määräämät vaalit arvokkaammat, kuin edellisen vaaleilla valitun hallituksen määräämät vaalit ?

Onko niin, että vain USA ja EU osaa luoda demokratiaa ?

Obama on teroittanut USAn ja EUn yksimielisyyttä Ukrainan tukemisessa myös taloudellisesti, vaikka pakotteilla saataa olla vaikutusta EU-maiden talouksiin.

Tämä yksimielisyys on helppo saavuttaa Saksan liittokansleri Merkelin kanssa, joka näyttää omineen EUn johtajan paikan ja päättää ohi EU-komission ja EU-parlamentin puhumattakaan kansallisista hallituksista tai kansan mielipiteestä, toiveista ja odotuksista Nobelin rauhanpalkinnon saaneen miehen kanssa.

Seuraavien pakotteiden oletetaan kohdistuvan rahoitus-ja energia-alaan. Tämä tulee kirpaisemaan Suomea ja muuta EUta melko syvältä. Joka päiväinen elämä koko EUn alueella tulee muuttumaan totutusta.

Taantumassa kärvistelevän EU-Suomen osa ei näytä herkulliselta tässä „kahden kaupassa“, jos Suomi ei saa viimeinkin pääministeriä, joka pitää omiensa puolta.

Vanhasta tuuttauksesta voi käydä lukemassa mitä pakotteet voisivat pahimmassa tapauksessa tarkoittaa Suomelle ja EUlle ja miten rauhalliseksi on tämä kaksikko saanut ohjaamansa alueet. 

Jo tällä hetkellä halventunut rupla on karkoittanut venäläisiä turisteja Suomen itärajalta ja Venäjälle investoineet tai Venäjän kaupasta riippuvaiset suomalaiset yritykset ovat varoittaneet tuloksistaan.

Tähän on mainittava, että EU-veturin Saksan ja muun Euroopan kaupan vähentyminen on saanut Suomen puunjalostusteollisuuden katsomaan maksukykyiseen itään onnistuneesti. Tämä onnistumisen riemu ja työpaikat alalla ovat nyt „kahden kaupan“ syystä suuressa uhassa.

EUn jäsenyys ja edustajiemme saamattomuus ja oman nahkan pelastaminen yhteisillä varoilla on uhka koko Suomen olemassaololle. Suomen pääministerin Kataisen loppuunpalaminen tuli pahimpaan mahdolliseen tilanteeseen, koska Obaman lupaamiin „laajoihin keskusteluihin“ uusista pakotteista EU-maiden kanssa tarvitaan vastuunkantajia, jotka rakastavat isänmaataan ja pitävät kansansa puolta.

„– Osa maista olisi herkempiä Venäjän vastatoimille, ja meidän on otettava ne huomioon, Obama sanoi.“

Näihin sanoihin tulisi Suomen edustajan vedota, kun pakotteiden luomaa energiavajetta tullaan täyttämään muilla vaihtoehdoilla. Toivottovasti Suomen pääneuvottelijalle annetaan mahdollisuus kieltäytyä EUn yhteisestä linjasta tai vähintään velvoitetaan USA ja EU korvaamaan aiheuttamansa kaaoksen ja menetykset Suomen kansantaloudelle.

Toivon, ettei tätäkin vastuuta kokonaisuudessaan nosteta herrojemme toimesta Suomen kansan selkään.

Tulevan laskun maksamiseen käytettävät rahat vie, vastuulla selkävaivaiseksi vaivatun, kansan viimeisenkin ajan ortopedilta.

 

 

Kiitos
Hämis

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s