Hauskaa Valpuria!

Näin vapun kunniaksi mietitään alkoholistuneena.

Oletetaan että jossain kuntaliitoksesta selvinneessä kaupugissa avataan ravintola. Kaupungissa on suuri määrä alkoholisoituneita työttömiä, jolla ei ole varallisuutta eikä ostovoimaa. Tämä näkyy ravintolan myynnissä ja omistaja päättää alkaa myymään viinaa velaksi.

Kaikki ovat tyytyväisiä. Viina virtaa ja myyntiä syntyy, mutta ongelmat kerääntyvät ja omistaja on pakotettu pankkiin. Pankkiiri kuuntelee omistajan ongelmat ja sanoo, ettei se ole ongelma se on mahdollisuus. Tässä on uusi finanssi-hitti. Vuosi sadan joukkovelkakirja

Pankkiiri selittää, että nämä lainat paketoidaan uudestaan ja myydään eteen päin. „Sillisalaatin“ hinnaksi tulisi 70 % arvosta. Ostajan ongelmaksi jää saada alkoholisteilta loput kolmekymmentä. Velkakirjalle keksitään komea lyhenne BTL (baaritiskilaina).

Seuraavaksi idea laajenee isompiin pankkeihin ja he keksivät nostaa tästä joukosta esiin alkoholisti-ylioppilaat. Tämä joukko työstetään vielläkin varmemmaksi joukkovelkakirjaksi. Velkakirja saa nimekseen RTO (riippuvuudentiiivistämisobligaatio). Lainojen kysyntä kasvaa ja aina isompia pankkeja ja ravintoloita liittyy kuvioon. Kaikilla on hauskaa!

Hauskaa Valpuria!

Vapun jälkeen kansan eteen tuodaan uusin vielä isompi lainapaperi, johon kerätään tervemaksaiset tohtorit ja muut akateemiset RTO-papereista. Mainio erittäin varma velkakirjatuote! Tämä tappotuote saa nimekseen KOT (kuolemaontaattu). Tämän loppuun asti sievennetyn tuotteen uskallamme viedä jo luottoluokitus-firmojen aulaan. Nämä luokittelijat tekevät sen mitä lupaavat ja arvioivat miten parhaaksi näkevät.

Standard´s & Poor´s eli keskivertoiset ja yksinkertaiset, Moody´s eli luonnevikaiset saavat tehtäväksi tuotteemme arvoittaminen. Maksettuamme tarpeeksi näille kahdelle saamme tuotteelleemme AAA-luokituksen (AlkoholiAuttaaAhdingosta).

Tähän tuotteeseen tulee mukaan myös kaikki suurimmat sijoittajat ja varsinkin kapakat kautta maailman. Kaikilla on hauskaa ja kukaan ei ole köyhä eikä kipeä, kunnes paikallispankin johtaja tarvitsee osan sijoittamistaan rahoista lähikapakan tiskillä keinuvalta alkoholistilta.

Tässä vaiheessa singahtaa TV-ruutuun vakava vastuunkantaja ja kertoo, että tämän maailmaa järisyttävän finanssi-kriisin pelastamiseksi on avattava sateenvarjo, soittaa palokunta ja ottaa niskalenkki.

Juopukaa rauhallisesti ja toipukaa kivuttomasti!

Kiitos
Hämis

 

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s