Putinin toinen kärpänen samalla iskulla.

 

Putinin Venäjä saavutti toisenkin voiton Krimin ohessa. Tätä nerokas suunnitelma ei auennut kenellekkään, ennen kuin se oli jo tapahtunut. Putinin „shakkisiirto“ osui ja tuotti n. 20 miljardia Dollaria ostamalla takaisin omia energiayrityksiään kolmenkymmenen prosentin edestä. Putinin temppu osui tarkasti USAn ja EUn sijoittajien polveen.

 

Ennen tätä pelastusoperaatiota noin puolet Venäjän energiavirroista kertyvistä voitoista valui sijoittajien (USA ja EU) käsiin Venäjän kassan sijasta.

 

Krimin kriisin aikana Rupla alkoi pudota ja Venäjän keskuspankki ei tehnyt mitään puolustaakseen valuuttaansa.

Markkinoilla kiersi, jopa huhuja, ettei Venäjällä ole valuuttavarantoja Ruplan tukemiseen.

 

Tämä huhu ja Putinin lupaus, että rientää pelastamaan venäläisiä Ukrainan kamaralla, riittivät tuomaan toivotun laskun osakekursseihin. Sijoittajat alkoivat paniikkimyynnit, ennen arvon lopullista romahtamista. Putin kuitenkin odotti kylmäverisesti viikon samalla virnuillen tiedotustilaisuuksissa. Viikon odottelun jälkeen Putin antoi määräyksensä samanaikaiselle ostohyökkäykselle, jolla kerättiin osakkeet pois USAn ja EUn sijoittajilta.

 

Kun osakkeenomistajille viimein selvisi jekutuksen luonne oli se jo liian myöhäistä. Kaikki venäläisten energiayritysten markkinoilla olleet osakkeet olivat siirtyneet venäläisiin käsiin. Tämän operaation suurin saavutus ei kuitenkaan ole kahdenkymmenen miljardin Dollarin rahapussi, vaan se että yritykset ovat taas venäläisissä käsissä. Nyt kaikki tulot energiavarannoiden myynnistä jää kotimaahan, eikä valu ulkomaille. Rupla toipuu omillaan ilman, että Venäjän kultavarantoja olisi käytetty valuutan tukemiseen.

 

USAn ja EUn „finanssi-hait“ saivat nenilleen ja miljoonia tekevät osakkeet myytiin muutamassa minuutissa muutamalla sentillä. Nyt öljy- ja maakaasuosingot virtaavat Venäjän talouteen.

 

Vastaavaa Fonds-markkinaoperaatiota ei historia tunne!

 

Putin sai kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

 

 

Kiitos

Hämis

 

Ps. Kaikille, jotka kaipaavat linkkejä vahvistamaan uutista. Asiaa selvitetään tässä Venäjän ykkös-TVn lähetyksessä, alkaen 5:30.

 

“На самом же деле, в тот самый момент, когда котировки достигли минимума, государство просто взяло и выкупило у запаниковавших иностранцев порядка 30% акций собственных монополий, сэкономив на покупке около $20 млрд. Таким образом, Россия на самых выгодных условиях произвела частичную национализацию своих стратегических отраслей.”

„Todellakin keskellä tätä hektistä tilannetta ja hintojen pudottua pohjalle, osti Venäjä 30% ulkolaisessa omistuksessa olleita osakkeita. Kaupassa säästetiin noin 20 miljardia Dollaria ja tämä helpottaa Venäjän tarkoitusta strategisten teollisuusalojen valtiollistamisessa.“

 

Putin, Venäjä ja maan kansa kiittää EUn ja USAn myötävaikutuksella aikaan saadusta hyvästä!

3 vastausta artikkeliin “Putinin toinen kärpänen samalla iskulla.

  1. Actually, at the moment the Russian government and Russian investors lost a lot more on the declining rouble and declining stock prices than they won on buying some stuff back. Besides, when they bought it back, they removed their bargaining chip. Now there’s one less reason to worry about the sanctions for the western investors, because they are less dependent on the Russian stocks.

    The article claims 1tv.ru as a source, and this is a terrible USSR/North Korea style propaganda channel with zero credibility. They also say that all Russia benefits from all sanctions (including trade and travel) in general, which is plain retarded.

  2. Venäjän keskuspankki kertoo avoimesti sivuillaan tekemiensä valuuttainterventioiden (tukiostojen) määrät. Päivittäiset interventiot ovat olleet tänä vuonna keskimäärin vähän alle 200 miljoonaa dollaria. Parhaana päivänä, 4.3, paloi puuhaan 11 miljardia dollaria. Eilenkin noin 300 miljoonaa dollaria. Jos näin keskeinen argumentti tässä blogimerkinnässä on väärin, niin sen merkitys häviää.

    ‪http://www.cbr.ru/hd_base/?PrtId=valint_day‬

  3. Ei tietenkään ne jää Venäjälle vaan menevät virkamiesten tileille veroparatiiseihin. Termi on откат. Kansallistaminen olisi merkinnyt ottamista kansan haltuun esim. kansanvaltaisen valtion kautta. Venäjän valtiolle ostaminen sen sijaan ei ole kuin valtiollistamista ja sieltä murut sitten tippuvat samaan pussiin kuin tähänkin asti.
    Olihan se silti tyyliin нет худа без добра (ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin) – Venäjän virkaeliitin näkökulmasta.

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s