Kuka pelkää pakoitteita ?

Venäjää pitää painostaa!

Tätä meille toitotetaan, koska Putin halusi kansanäänestyksen Krimillä. Tämä barbaarinen miehitystaktiikka, jota Putin harrastaa kysyessään kansalta onkin erikoinen tapaus, koska meillä Eussa on ollut tapana järjestellä kansanvaaleja useammin. Joskus kunnes lopputulos on haluttu. Joitain vältettiin hallituksen vaihtamisella, siis meillä EUssa.

USAn kansanäänestyksistä tulee mieleen nämä presidentin vaalit, jotka ratkaistaan lopulta oikeudessa.

Oli miten oli, mutta nyt on painostettava! Maksoi mitä maksoi!

Mitä nämä painotteet maksaisivat meille ?

Tämä saattaa maksaa Suomelle 5,1 miljardin vientitulot. 10,5 miljardin edestä me tuomme Venäjältä. Pääasiallisesti maakaasua. Suomen maakaasusta melkein koko potti tulee Venäjältä.

APU: Suomi takaa EUn apupaketteja omalla osuudellaan.

Tämäkin „sijoitus“ tulee varmasti pelastamaan suomalaisia työpaikkoja ja tällä tullaan tienaamaan ?

Lämmitätkö tai keitätkö kaasulla ?

Onko Suomella tähän varaa ?

Saksan lasku on suurempi, mutta Merkelillä onkin suuremmat panokset

myös hyötypuolella ?

„Edellinen kansleri Gerhard Schröder (Demari) vuonna 2005: Saksa varmistaa tässä suorassa yhteistyössä Venäjän kanssa suuren osan energiatarpeestaan vuosikymmeniksi. „ (tästä voisi kirjoittaa omansa blogin)

Tämä „tarve“ on kasvanut. 40 % Saksalaisista lämmittää talon ja veden, jopa ruokansa maakaasulla joka tulee Venäjältä. Taisi olla n. 100 miljoonaa kuutiota vuodessa Sakulan kulutus. Sakuilla on 20 miljoonan kuution hätävarasto, josta 20% omistaa Gasprom.

Saksan ja Venäjän muu kauppa on 8,7% Saksan viennistä ja sillä saavuttaa kolmanneksi suurimman kauppakumppanin paikan Venäjän TOP10 listalla. Kaupan suunta on alas, kuten Suomellakin, mutta saksalaisia investointeja on Venäjällä 22 miljardia dollaria. Näiden investointien takana on 6.100 yritystä joiden liikevaihto on 40 miljardia ja työllistävät 270.000 ihmistä.

APU: Saksa takaa omalta osaltaan EUn apupaketeista.

Onko Saksalla tähän varaa ?

Ja koska koko EU liittyy pakoitteisiin on kurkattava myös EU-Venäjä ystävyyteen. EU vie 50% kaikesta Venäjälle ja tuo 40% Venäjältä.

EUn kaasuostokset Venäjältä on 94,6 miljoonaa kuutiometriä, josta Saksan osuus on Ukrainan kanssa samaa 30% luokkaan. Muut isoimmat EU maat ovat Italia 13,6 milj. cm², Puola 9 milj. cm² ja Ranska milj. 7,3 cm².

APU: EU on ylpeytemme Euro-Ollin kautta luvannut myös vastata huutoon, eli vuoden 2014 aikana 25 miljardia, joista 15 niin pian, kuin mahdollista.

Onko EUlla varaa pakoitteisiin ?

NATO maista kurkataan USAn ja Venäjän kauppaan. Tämän ystävyyssuhteen arvo on kenties korvattavissa rähinästä saadulla hyödyllä ja USA on jo asettanut painetta Putinille katkaisemalla yhteistyön. Painotteet ei heilauttaisi näiden kahden elämää suuresti. Ystävyksillä on kauppaa keskenään vähemmän kuin pelastettavalla Ukrainalla ja pahalla pojalla Venäjällä keskenään.

APU: USA on tarjonnut Ukrainalle miljardia dollaria apua ja jostain olen kuullut, että viisi miljardia on jo sijoitettu tähän „operaatioon“.

Näiden tietojen valossa Ukraina on Obamalle tarjouksessa, mutta kuka maksaa ?

Itse Ukrainaan kuuluu talouden puolesta huonoa. Ukrainalla on 137 miljardia dollaria velkaa. Tästä potista on 15-30 miljardia Venäjältä riippuen tietolähteestä. Jäljelle jäänyt reilu 100 miljardia on eurooppalaisilta pankeilta. Asiantuntijat kertoo, että Ukraina tarvitsee heti 15 miljardia dollaria talousapua. Tätä apua on Venäjä Ukrainalle tarjonnut, mutta sitä ei ole otettu vastaan.

Ukrainan oma valuutta Hryvnia on kiinnittynyt USAn Dollariin 8:1 on tällä hetkellä 10:1. tämä taas on saanut korot 15% luokille. Ukrainan valuuttavaranto, joka oli 40 miljardia, on pian huvennut.

Ukrainan viennistä menee yli 60% Venäjälle. Loput noin 40 % EUn alueelle.

Onko Ukrainalla varaa pakotteisiin ?

Venäjän vastaus olisi pahimmillaan USA, NATO ja EU maiden yrityksien karkoittaminen Venäjältä. Venäjä on myös Lontoon porssin suurimpia pystyssäpitäjiä. Venäjän valtionlainoja on niin EU-mailla, kuin Briteillä ja USAlla. Näiden velkojen arvoksi arvioidaan 400 miljardia dollaria.

EU on saksalaisten, ranskalaisten ja italialaisten pankkien kautta tässäkin tapauksessa suurin maksaja, koska USA-pankkien riskien lasketaan olevan 125 miljardia. Tässä välissä on ehkä syytä kertoa, että Venäjä on myös ostanut USA-lainoja 138 miljardin arvosta.

Putin voi myös paiskata kaikki USA ja EU lainapaperinsa markkinoille yhtaikaisesti ja saada Dollarin, Euron ja pörssit heilumaan. Viimeksi 1998 tätä tilanetta vastaava Neuvostoliiton kaatuminen sai aikaan 22% pudotuksen, vaikka investoinnit Venäjälle eivät vielä olleet suuren suuria.

Onko Venäjällä varaa pakoitteisiin ?

Kansalaiset kaikissa maissa, joutuvat mahdollisen talous-sodankin maksajiksi. Näin on varmaa ainakin „meidän puolella“, koska USA, Britannia ja EU ovat tehneet lain, jonka mukaan seuraavan pankkikriisin maksumieheksi joutuu sijoittajat, rikkaat ja säästäjät.

Bail-out on eilinen, huomenna tulee bail-in.

Ukraina on ongelma kaikille maailman asukkaille, koska kriisi on luvassa niin tai näin. Pakotteiden vaikutus näkyisi jokaisen kodin taloudessa, koska se tuo tullessaan pahemman nytkähdyksen kuin 2008, jopa koko rahasysteemin kaatumisen.

Venäjä on maailman kahdeksanneksi suurin talous, jonka heilahdukset heiluttavat koko maailmaa.

Maailman ihmiset! Onko meillä varaa edes pakoitteisiin, jotka ovat yhtä tuhoisia, kuin oikeakin sota ?

Pidetäisiinkö tästä asiasta maailman kattava kansanäänestys ?

Kuka lupaa sen meille ? NATO, USA, EU vai Venäjä ?

Kiitos

Hämis

Yksi vastaus artikkeliiin “Kuka pelkää pakoitteita ?

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s