Katainen-Samaras tapaamisen tiedotus.

 

Meitin PM Katainen kävi sitten syömässä tämän Samaraksen kanssa Ateenassa. Mitä tästä tapaamisesta on jäänyt saldoksi kertoo verkkouutiset.fi seuraavaa:

Kuka kertoisi meidän johtajalle, että Kreikka on jo kaatunut, Euro, se pirulainen, sinnittelee vielä! Kreikka on maksanut yli 5000 itsemurhaa, satojen tuhansien pienyrittäjien kadon ja kolmenkymmenen prosentin työttömyydellä ja ikuisella velkavankeudella. Eiköhän voitaisi jo puhua „maatumisesta“ apumme alla ?

 • Siitä ei olisi ollut mitään muuta kuin haittaa meille suomalaisille ja koko Euroopan vakaudelle. Jonkunhan Kreikkaa olisi pitänyt senkin jälkeen auttaa, ja meidän kykymme olisi ollut heikompi, kun Suomessa olisi ollut kymmeniä tuhansia työttömiä enemmän kuin tänä päivänä, hän totesi.

Tähän voi ammentaa tietoa Suomen pankin tilastoista , jotka ovat noususuuntaisia vaikka „palot on sammutettu“ ja „niskalenkit“ otettu!

 • Niin paljon kuin meitä kaikkia ärsyttää se, että olemme joutuneet tukemaan erilaisia maita joko suorilla lainoilla tai antamalla takauksia, niin uskon että meitä jokaista myös koskettaa se tilanne, missä he ovat tällä hetkellä. Noin puolet nuorista (Kreikassa) on työttömänä, noin 30 prosenttia koko väestöstä on työttömänä, Jyrki Katainen sanoi.

Meitä kaikkia koskettaa se tilanne, jossa he ovat tällä hetkellä! Hyvä PM, oletko koskaan miettinyt mitä olisi tapahtunut, jos oltaisiin sittenkin „irrotettu letkut“ ? Olisiko näiden ihmisten olot paremmat jos olisivat tehneet „islannit“ ja palanneet omiin tapoihinsa… Ei kai aiheuta toimenpiteitä ?

 • Monet aina sanovat, perehtymättä asioihin, että Kreikassa ei ole koskaan tehty mitään. Takavuosina tehtiin liian vähän, mutta kyllä siellä nyt on alettu tekemään, hän jatkoi.

Ehkä tämän voisi muotoilla hieman toisin „perähtymällä asioihin“ ? „Monet aina sanovat, perehtyen asioihin perinpohjin, että Kreikassa on kautta aikojen tehty merkittäviä asioita. Takavuosina vaan kynenemättömät korrupitoituneet politikot tekivät liikaa, mutta nyt siellä on alettu tekemään „vähemmän“.“

 • Pääministerin mukaan budjettileikkaukset ja verojen korotukset Kreikassa ovat yhteensä noin 14 prosenttia bruttokansantuotteesta. Kreikan talous on suunnilleen samankokoinen kuin Suomen talous.

 • Voi suoraan verrata, että jos Suomessa olisi tehty 28 miljardin euron sopeutustoimet, niin miltähän maailma silloin meistä suomalaisista näyttäisi, Katainen vertaili.

Tästä haluaisin esittää lisäkysymyksen arvoisalle pääministerille. Onko meillä siis laskennallisesti kaksikymmentäviisi miljardia edessämme Suomessakin ? Siis vielä tämän tulevan kolmen jälkeen.

 • Hän totesi Kreikassa tehdyn budjettisopeutusta ja rakenneuudistuksia kuten eläkeiän nostaminen 67 vuoteen ”yhdessä yössä”.

Eikö näitä sopeutuksia apinoda meilläkin ?

 • Se on myös kantanut osittain hedelmää. Se rankka kuuri, mikä heidän on ollut valitettavan pakko tehdä, on johtanut siihen, että Kreikassa on perusylijäämä tulossa todennäköisesti. Eli tuloja on budjetissa enemmän kuin menoja. Kreikassa on tässä suhteessa tilanne paremmin kuin Suomessa, Katainen huomautti.

Kreikalla menee paremmin, kuin Suomella, kun valtiontulot ja menot on tasapainossa (ilman korkomenoja). Kreikka on pelastautunut ja Suomi on kusessa! Aika antaa kreikkalaisen opettaa kirjanpitoa ? Suosittelen teitä hyvä PM Katainen Venizeloksen oppipojaksi. Tämä herra toivotti Suomen mukaan EUhun ja pakotti itsensä sisään Euroon opettaakseen teille silmänkääntöä, sitä aitoa kotiin päin vetämistä!

– Suurin ongelma Kreikassa totta kai on se, että valtion velka on niin megalomaanisen suuri, että kun ne velan korot pistetään vielä siihen muiden menojen päälle, niin se tekee sen ongelman. Joka tapauksessa: tavanomaiset menot ovat pienemmät kuin tavanomaiset tulot. Vaihtotaseen ylijäämä on toteutunut ensimmäistä kertaa vuoden 1947 jälkeen, Jyrki Katainen eritteli.

Kreikkaan ennustetaan tälle vuodelle puolen prosentin talouskasvua.

Tässä herramme „kahden sadan päämies“ kertoo KORKOjen olevan ongelma. Hieno heitto joka uppoaa kahteen jaettuna joihinkin perehtymättömiin! Bravo su, ise megalos! Mutta menot on pienemmät, kuin tulot se tarkoittaa toki sitä, että joskus tulevaisuudessa (50v.) alkaa lyhennykset jos kreikkalaisia, jotka tuntevat mksamisen asiakseen, vielä on.

 • Eli myös positiivisia asioita on tapahtunut. Mutta rehellisesti pitää myös todeta se, että heillä on vielä erittäin pitkä matka siihen, että kaikki voivat todeta Kreikan talouden olevan turvallisilla vesillä, hän sanoi.

Tästä olen samaa mieltä PMn kanssa. Kauas on pitkä matka, jopa ilman apua!

 • Kataisen mukaan Kreikan suurin haaste ovat rakenteelliset uudistukset – ”kuulostaako tutulta”, hän kysyi. Hän kertoi hämmästelleensä kollegansa kanssa, että kaikissa maissa kovienkin budjettileikkausten tekeminen – jopa palkanalennusten – on helpompaa kuin rakenteellinen uudistaminen.

Jos mielestänne palkanalennukset ovat helpompia, kuin „rakenneuudistukset“ miksi ette sitten ehdota Suomen valtion- ja kunnanduunareille 10% leikkausta tämän kuntauudistuksen tilaan ? Montako äänestäjää se maksaisi ?

– Katainen kertoi, miten Kreikassa on saanut myydä lastenmaitoa vain apteekeissa. Nyt se on liberalisoitu – ”eli maito meni maitokauppoihin” – ja hinta tippui yli 20 prosenttia. Toisena esimerkkinä hän totesi, että kuorma-auton ostamista varten on tarvinnut valtion luvan, josta käytännöstä on nyt luovuttu.

Koska meillä Suomessa on viinit ruokakaupoissa ? Tippuisiko hinta samat 20 % ? auton omistamisesta ei Suomessa kannata keskustelua avata, koska Suomi taitaa olla Kreikan lisäksi ainut maa EUssa, joka kerää autoveroa EUn sisältä ostetuista autoista! Koska tässä asiassa tapahtuu rakenteellinen sopeutus ?

 • Siinä maassa on todella paljon tekevää erityisesti hyödykemarkkinoiden avaamisessa kilpailulle ja ammattisuojien purussa niin, että saadaan ihan normaalia kilpailua. Mutta edistystä on tapahtunut.

Olisiko meillä vähän samanlainen savotta edessä ?

 • Puheensa lopuksi Jyrki Katainen sanoi, että ”kokoomus on populismin vastakohta”.

Onneksi minä voi olla populistinen (hymiö)!

 

 

Kiitos

 

Hämis

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s