Saksan Schäublella ongelma ?

 

Saksa on Euro-alueen ja koko EUn kiistämätön johtaja. Suomessa mainitaan mielellään Saksa ylijäämien ja rikkauksien maaksi, jossa olut on halpaa ja kaikilla on riittävästi makkaroita syödäkseen.

 

 

 

Nyt kuitenkin tästäkin „ihmemaasta“ kuuluu kummia!

 

 

 

VVM Schäublella on ongelma!

 

 

 

Tänä vuonna on löydettävä kaksi miljardia säästöjä valtiontalouden alijäämän takia. 2015 vaje räjähtää kahdeksaan miljardiin.

 

 

 

Schäblella on mahdollisuus „helppoon tiehen“, koska perustuslaki antaa mahdollisuuden 0,35% BKTsta lisävelkaan. Tämä olisi tämän päivän BKTllä juuri sopivasti kymmenen miljardia. Tätä tietä Schäuble ei tule käyttämään, koska tavoite on nolla!

 

 

 

Tavoite NOLLA onkin melkoinen tavoite, kun otetaan huomioon, että viime vuonna Saksan liittotasavalta velkaantui 22 miljardia. Tosin tästä merkittävä osa, kahdeksan miljardia, on „tulva-apua“. Näiden lisäksi eräpäivääntyi Saksalle kaksi „EVM-laskua“ 4,3 miljardia kooltaan. Vuonna 2014 on Saksalla edessään vain yksi näistä 4,3 miljardin laskuista.

 

 

 

Miten se olikaan Suomen maksujen kanssa ?

 

 

 

Schäublella on tukenaan Peer Steinbrück, Hans Eichel und Gerhard Stoltenberg, joten helppoa ei tule olemaan historian kirjoihin. Schäuble on luvannut hoitaa vajeen pois ensimmäisenä vatiovarainministerinä viimeisien viidenkymmenen vuoden aikana, joka ei ole lisännyt maansa velkataakkaa.

 

 

 

Schäublella on pikku hiljaa kiire kabinettinsa kanssa, koska ensikuuun kahdestoista on esitettävä budjetti vuodelle 2014 ja pääpainopisteet vuodelle 2015.

 

 

 

Hallituksen „puhemies“ Norbert Barthle näkee, että hallitus on „kirottu“ onnistumisella. „Tämä mahdollisuus tulisi koalitio-hallituksen käyttää hyväkseen ja tehdä välttämättömät päätökset“ herra hehkuttaa viisitoista vanhaa agendaa, joka on nyt huipentunut. Sama herra kertoo, että liittovaltio tulee tekemään vain pakolliset lisäykset budjettiinsa, jotka kohdistuvat kuntiin, yliopistoihin, heikkoihin liittomaihin ja liikenteeseen.

 

 

 

Tämä kahdenkymmenenkolmen miljardin „piristysruiske“ on Schäublen mukaan rahoitetavissa, vaikka vaje on olemassa.

 

 

 

Herra Boss Kiel:istä kertoo, että vuodelle 2014 on ennustettu 1,7 miljardia veroja ja vuodelle 2015 1,9 miljardia. Tämän odotetaan kuitenkin kasvavan kahteen ja puoleen miljardiin vuodelta 2014 ja jopa neljään miljardiin 2015.

 

 

 

Ns. „terveysfondien“ tukemisesta Schäuble aikoo säästää 14 miljardia vuonna 2015. „Terveysfond“ on se summa, jolla Saksan „KELAA“ tuetaan valtion suunnasta. Tätä budjettikohtaa on vuonna 2013 ja myös 2014 kasvanut, mutta odotetaan, että Schäuble haluaa iskeä näppinsä tähän kasvuun ja jopa leikata apua.

 

 

 

Kestääkö Schäuble tämän prässin vuoteen 2017 asti ? Tämä tekisi miehestä saman arvoisen, kuin Theo Waigelista, joka kesti hieman kauemmin. Waigelin suusta on kuultu, että „VVMn työssä jokainen vuosi on kerrottava seitsemällä ja se tekee minusta pelkkänä VVMänä 70-vuotiaan!“

 

 

 

Scäublesta tulee 75-vuotias jo ilman valtiovarainministerin „koiranvuosia“!

 

 

 

 

 

Kiitos

 

Hämis

 

 

 

2 vastausta artikkeliin “Saksan Schäublella ongelma ?

  1. Hey very nice site!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your blog and take the feeds alsoI am happy to find a lot of useful info here in the post, we need work out more techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . . agkeecefdcdc

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s