Kreikan uusi apupaketti!

On pakko kirjoittaa muutama sana, koska Kreikan uusi apupaketti on nostettu teemaksi, jopa Suomessa. Kimmo Sasi on kertonut, sen suomalaisille, mikä Schäuble Der Spiegel-lehden mukaan on ensimmäisenä räkäissyt ulos.

„Kreikka tarvitsee lisää rahaa!“

Kymmenen miljardia olisi nyt saatava. Maalle, jota johtaa meidän omia EU-neuvottelijoille aikoinaan jöötä pitänyt Venizelos . Meillä härmässä on uutisoitu, että Kreikan tämän hetkinen valtionvarainministeri Venizelos oli haistatellut EU-neuvottelijoitamme ja karsinut turhat luulot ja vaatimukset pois lähetystöltämme. Heh, kun kuulin uutisen en enää ihmettele miksi Suomi ja sen veronmaksajat olivat heti lähtöön maksajia.

Saman miehen kanssa leikittiin „vakuus-teatteri“ meidän VVM:n Urpilaisen lupausten lunastamiseksi. Tämän silmänkääntäjän Venizeloksen, luota on Suomeen aina palannut surullisia suomalaisia johtajia veronmaksajille suunnatun laskun kanssa ja silti tämän miehen johtamalle talous-kaaokselle halutaan antaa lisää rahaa….

Kreikalle on annettu 240 miljardia. Lisätarve olisi luokkaa 10-20 miljardia (tarkoituksen mukaisesti 😉 Lisäsijoituksen (<= me tienataan tällä) lisäksi on muitakin vaihtoehtoja. Velkojen leikkaus, korkojen leikkaus tai Euro-ero.

Korkojen osalta on jo tultu vastaan. Leikkauksiakin on tehty yksityisten velkojien osalta. Tämän myös herra Sasi sanoo uutisen mukaan: „– Koroissa on jo tultu vastaan; leikkaamista pidän ongelmallisena. Mielestäni on kohtuullista, että Kreikka maksaa velkansa takaisin vaikka pitkälläkin aikataululla.“

Nyt herää kysymys: „Miten maa, jonka BKT on romahtanut 18%, työttömyysluvut hipovat huippujaan; Miten maa, jonka ihmisiltä katkotaan sähköjä maksamattomien laskujen takia; tai ulosmitataan koteja ja yrityksiä työttömyyden tai pääoman puutteen takia, voisi maksaa koskaan tätä „apupakettia“ takaisin ?

Jos edelliseen kysymykseen suhtaudutaan Sasin keinoin: „– Sehän on helppoa, että laina-aikoja pidennetään – niitä on jo tähän mennessä pidennetty ja voidaan edelleen pidentää.“

Herää toinen kysymys: „Miten kauan vielä ?“

Tämä olisi kreikkalaiselle kadun miehellekin mielenkiintoista tietää, kuinka kauan heidän on kannettava vastuu korrupioituneen johtajiston virheistä ?

Toisaalta suomalaisiakin kiinnostaisi varmasti kuinka pitkä „säästölista“ näistä avuista lankeaa, jos Kreikka ei sittenkään maksa ?

Sasi kertoo; „– Jos korko nollataan, raha täytyy ottaa jostakin ja silloin se otetaan jäsenmaiden kukkarosta.“

„Jäsenmaiden kukkaro“ on erinomaisen hieno termi Suomen „säästötoimille“! Tarkempaa yksilöintiä säästöjen kohteille en usko tarvittavan, koska melkein jokainen tuntee yhden säästöt kohdanneen lähipiiristään. Nämä ihmiset ovat maksaneet jo omien päättäjiensä typeryydestä ja nyt vielä kreikkalaisten muiden EU-sisarpuolueidensa keittämän sopan maksajaksi joutuu koko Eurooppa!

„Moraalisesti väärin”

„Sasin mukaan Kreikalle myönnettävä uusi apupaketti ja velkojen leikkaus toisi euroskeptikoille nostetta eurovaalien alla.“

Tähän on sanottava, että tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että kaikki mitä Pro-EU- ja Pro-Euro-ihmiset tekevät pelastaakseen märän unensa Eurostoliitosta sataa EU- ja Euro-kriitikkojen haaviin, joten Sasi pelkää suotta. Kaikki Euroopan kansat odottavat vain lopulllista päätöstä, sitä viimeistä laskua tästä keittämästänne sopasta ja sen jälkeen tiedetään kuka jatkaa ojan kaivamista ja kuka sotketaan suohon.

„Sasi muistuttaa, että Suomi on aina korostanut sopimuksista kiinnipitämisen tärkeyttä.“

„– Jos rahaa tarjotaan lisää sen takia, että Kreikka ei ole noudattanut sopimuksia, kriittisesti EU:hun suhtautuvat voivat todeta unionin olevan yhteisö, jossa sopimuksia ei noudateta ja että sopimuksia noudattavat joutuvat rahoittamaan niitä, jotka eivät noudata sopimuksia.“

Kovasti on mies huolissaan Euro-kielteisten kannatuksen kasvusta. Olisi raukka mielummin huolissaan niistä viidestä tuhannesta kreikkalaisesta jotka päättivät päivänsä kriisin alusta alkaen tai niistä kodittomista jotka vaeltavat Ateenan katuja kerjäämässä elantonsa. Näitä „valuutan uhreja“ tehtiin Suomessakin aikoinaan ja jotkut maksavat siitä edelleenkin menetystensä kautta.

Toiseksi voisi veli Sasilta kysyä; „Miksi venäläisten firmojen anneta ostaa niille kelpaavia toimintoja Kreikasta, kuten energiatomintoja, rautateitä ja muuta infraa ?

Venäläiset ovat minun tietojeni mukaan tehneet parhaita tarjouksia useistakin yrityksistä. Ai niin! Minä unohdin Eurostoliiton uudet energia-yhteistyökunppanit ja tulevat jäsenet Turkin ja Azerbaitzanin…….(tästä lisää myöhemmin)

„– Jokainen on tietysti sitä mieltä, että se on moraalisesti väärin“

Lainojen anteeksi antaminen on moraalisesti väärin! Tämän ongelman tietää myös Suomen suuren „EU-sopeuttamis-laman“ uhrit. He saivat oman henkilökohtaisen „elinkautisensa“, josta ei päässyt ensikertalaisena puolilla, kuten vankilassa!

Velkasaldo huomioonottaen näyttää siltä, että kreikkalaisia odottaa vähintään viidenkymmenen vuoden orjuus, jolta vain kuolema tai armahdus voi pelastaa!

Tämä on mielestäni „moraalitonta“! 

Hämis

Yksi vastaus artikkeliiin “Kreikan uusi apupaketti!

  1. Samaan aikaan mm. Sasi ja muut rehelliset edustajamme vakuuttavat, ettei valtion tarvitse koskaan velkojaan maksaa takaisin, kun maksaa vain korot.

    Sekä korostavat Suomen mainetta maailman parhaana (yllätys?) velkojen maksajana aina sotakorvausten ajoista lähtien ja tässä on kuulemma syy, miksi Suomeen luotetaan aina sen kuuluisan AAA-luokituksen arvoisesti.

    Siis ei tarvitse maksaa ja kuitenkin Suomi on kuuluisa siitä, että maksaa.

    Mikä lääkeyhtiö tuottaa eniten skitsofrenia-lääkkeitä, sillä se on varma sijoitus?

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s