Karamanlis Konstantinou, Kreikan pääministeri 2004-2009.

 

Kerään blogiini tällä hetkellä US-blogin vanhoja Kreikkaa koskevia kirjoituksia, jotta lukijoille muodostuisi jonkun tason kuva miksi Kreikka ajautui pisteeseen, jossa se tänään on. Yritän saada asioista yhtenäisen kokonaisuuden linkittäen kirjoituksia toisiinsa niiltä osin, kun ne sivuavat toisiaan.

 

Kostas Karanmalis pääsee ensimmäisenä esittelyyn, koska…..

 

On totta, että jotkut ”ansaitsivat pisteitä” jo pelkästä ajatuksesta, että on mahdollistakehittää Venäjä – Kreikka-suhteita. Uskonnollisen tai kulttuurillisen, puhumattakaan taloudellisien yhteistyön laajentamisesta, joka matemaattisella varmuudella tulee tulevaisuudessa kääntyymään poliittiseksi ja sotilaalliseksi riippuvuudeksi.

Se oli täysin väärällä puolella USA:lle ja EU:lle, koska geopoliittista ja geostrategista syistä Venäjää hyödyttää pääsy Egeanmereen ja sitä kautta Välimerelle. Tätä USA ja EU ei halua.

Toisen maailmansodan jälkilöylyissä tehdyissä sopimuksissa (Sevres, Lausanne, jne.), jotka allekirjoittivat ”liittolaiset” tuli tehokkaasti kielletyksi sota-aluksien liikkuminen Dardanellien salmen kautta. Näin kiellettiin periaatteessa Venäjän laivaston pääsy Välimereen. Ainut keino Venäjän laivostolle saavuttaa välimeri on Gibraltarin salmi.

Karamanlis teki Putinin Venäjän kanssa kauppaa (turismi, kaasuputki, maakaupat ja vientiä) ja suunnitteli jopa yhteisiä sotaharjoituksia.

Konstantinos Karamanlis valittiin 7. maaliskuuta 2004 Pääministerin virkaan huomattavalla enemmistöllä (45,4%) verrattuna kilpailevaan puolueeseen PASOK, joka johti maata yksitoista (11) vuotta. Karamanlis valittiin uudelleen 16. syyskuuta 2007 (41,83%).

 

Karamanlis luopui pääministeriehdokuudestaan ja puolueenjohdosta ennen aikaisissa vaaleissa 2009.

Miksi Karamanlis erosi on yritetty selittää tulevassa.

Karamanlis ohjasi maata viitisen vuotta, jonka kuluessa tapahtui niin hätkähdyttäviä ja yhteiskunnallisesti suuria tapahtumia, joita ei modernin Kreikan historiassa oltu vielä nähty.

Mainitsen lyhyesti tapahtumista ja skandaalit (joihinkin asioihin perehdyn tarkemmin muissa kirjoituksissa, joihin lisään linkit asianmukaisiin kohtiin tähän kirjoitukseen), joita varten perustettiin selvitysryhmiä ja valiokuntia Kreikan eduskuntaan.

Näillä valiokunnilla oli lähes nollavaikutus sisältönä, kaikkineen siis ”skandaaleina”, mutta merkittäviä tuloksia saatiin viestinnän alalla. Tietysti julkisten lausuntojen muokkaajat käärivät kerman.

Mikä oli tavoitteena ja tarkoituksena aloittaa tämä poliittinen salaliitto ?

 

Karamanlis ei välittänyt sisäisten institutionaalisten keskusten ja ulkomaisten, ”hallitse vanavedessä-politikkojen” houkutteluista/varoituksista.
Mr. George A. Papandreou:n tuli korvata pääministeri Karamanlis ja poliitikko, joka oli poliittinenvastapaino, ainakin teoriassa, ja sai EU:n ja USA:n varpailleen itsenäisellä toiminnallaan.

 

Mitä ”skandaaleja” ja mitä niiden tavoitteena oli ?

Aloitus ”skandaali” on ”Puhelinkuuntelu”. Aina pääministeri Karamanlisin puhelimeen asti seurattiin puheluita. Kuitenkaan yksikään ”korva” ei tapauksen takia puskenut hikeä. Karamanlis tiesi että kaikki tiesivät jonkun seuranneen pääministeriä ja muita johtavia politikkoja.
Viiden vuoden kuluttua tapauksesta on todisteita, että neljä neljästätoista kännykästä joita käytettiin neuvottelujen siirtämiseen tietokoneen tallennukseen oli ostettu Yhdysvaltain suurlähetystön nimissä. Pitemmäle asiaa ei tutkittu ja skandaalin käsittely loppui.

Tulos kuitenkin oli edelleen todellinen, joku valvoi/valvoo maan pääministeriä ja johtavia ministereitä.
Alusta asti tai viimeistään oikeudessa syytteestä tuli ”virheellinen”: Vakoilurikos palkkiota vastaan, joka on törkeä rikos.

Sitä ei tutkittu, koska rikkomus loukkaa salaisia puhelinkeskusteluja. Näin päätti syyttäjä Dimitris Dasoula jolla oli asiasta päätösvalta.

 

Uusien tietojen valossa on kuuntelijoiksi tunnistettu Yhdysvaltain Ateenan-suurlähetystön jäseniä. Tuolloin jo olisi tietenkin voitu tehdä pyyntö, mutta vasta nyt pyydettiin apua teleturvallisuudesta vastaavalta viranomaiselta (ADAE), joka selvitti mistä lähtien ”Prepaid Shadows” nimistä systeemiä käytettiin Salakuunteluun.

 

Muistettava on, että tapaustiedostot kuuntelusta oli suljettu, koska ei ollut mahdollisuutta tekijöiden tunnistamiseen. Rikkomus loukkasi salassapidettäviä puhelinkeskusteluja. Nyt rikos on jo rauennut.

Myöhemmin kuitenkin edellinen oikeusministeri Miltiadis Papaioannou pyysi kirjeitse asian tutkimista. Samat ihmiset jotka kymmenen kuukautta sitten ennen puheenjohtajan vaihtoa ja parlamentin avoimuus lupauksia pyysivät korkeimman oikeuden syyttäjää jatkamaan tutkimusta. Tiedostoja ei kuitenkaan koskaan löytynyt arkistoista.

Lisänsä soppaan tuo Vodafone johtaja Costa Tsalikidi salaperäinen kuolema/itsemurha. Henkilön jonka sittemmin huomattiin olevan keskeinen hahmo salakuuntelussa menitti henkensä epäilyttävissä olosuhteissa Ateenassa kesken asian selvittelyä. Poliisi ei voinut sulkea rikosta ulos tästä kuolematapauksesta, vaikka virallisesti kuolema luokiteltiin itsemurhaksi.

Karamaliksen ”Veto” Naton huippukokouksessa Bukarestissa suututti Bushin ja hänen hallintonsa.

 

 

Karamanlis tiesi mitä hänen oli tehtävä: ”Tapaus Bukarestissa on vaikea juttu. Teen velvollisuuteni mutta en voi sanoa varmasti, että se jatkaa pitkään hallituksen eloa”oli Karamanlis kertonut hänen läheisille ystävilleen, jotka olivat seurassaan muutama tunti ennen lähtöä Bukarestiin. ”Vastaveto” Bushin hallinnolta Karamanlis hallituksen ”vetoon” kohti Makedoniaa (nimikiista) oli Kreikan poisto Yhdysvaltojen viisumi-ohjelmasta vuonna 2008.

”Ta Nea” lehti kirjoitti, Yhdysvaltain suurlähettiläältä Ateenassa vuotaneesta sähkeestä, jonka Wikileaks toi julkisuuteen. Kreikan istuvan hallituksen ”Viha Bushin hallintoa kohtaan” on syy joka hidastaa Kreikka liittymistä viisumi-ohjelmaan.

Kuten eräässä luottamuksellisessa sähkessä (29 huhtikuu 2009), Daniel Speckhard myöntää, että Kreikka odottaa maahantulolupa-ohjelmaan liittymistä – viisumista luopumista vuodesta 1999 ja että on kärkisijalla ohjelmassa vuodesta 2005.

 

Kulttuuriministeriön skandaali, pahamaineinen ”Zachopoulos skandaali” (vuosi 2008).

 

Rouva Papariga (KKE = kommunistit) totesi siitä ”Selvennettävä on, että ei pitäisi innostua liikaa logiikkasta joka kulkee ohitsemme, sillä minulla on suuri vastuu PASOK:in, LAOS:in ja SIRIZA:n valvojana, jotka käyttäytyvät aivan kuin he huomasivat hanhen ja kultaisen munan. Mahdollisuuden saada Uusi demokratia oppositioon. ” Tässä skandalissa Zachopolulos uhrattiin ja asian merkityksettömyys (kulttuuriministeriön ollessa ns. pieni sivuministeriö) sai skandaalin unohtumaan pikaisesti.

Seuraava ”skandaali” oli ”roskalainat” (vuosi 2008) Tämän skandaalin nousi arvostusessa siksi että siitä on olemassa tietoja myös kansainvälisessä tietokanassa, Bloomberg, (ON 10.11.2008) Pelkästään neljä kahdeksasta strukturoidusta joukkovelkakirjasta aiheuttavat noin 240 miljoonaa euron nettotappiot. On arvioitu, että liitonjäsenien ja johtavilla-aloilla työskentelevien sosiaaliturvatappiot olivat noin 700 miljoonaa euroa kaikista strukturoiduista joukkovelkakirjoista.
Vuosia kestänyt useiden puoleiden johdossa olleiden rikollisten pankkien (myrkyllisien joukkovelkakirjojen ujuttaminen eläkerahastoihin) oli sellainen automaatti, jolla voitiin lisätä voittoja ja niiden johtajat saivat (esim. Papamarkakis skandaali ja muut joukkovelkakirjalainat) bonuksia satoja miljoonia dollareita.

 

Sama Kreikassa käytetty systeemi on täyttänyt koko maailman eläkerahastoja monimutkaisien rahoitustuotteiden myrkyillä, jotka lopulta johtavat pankkijärjestelmän romahtamiseen maailmanlaajuisesti. Kaikkien arvojen samanaikainen romahtaminen (kiinteistöt, hyödykkeet, joukkovelkakirjalainat jne.) johtavat lopulta yrityksien ja kotitalouksien vaikeuksiin, jotka lisäävät kaaosta.


Seuraava ”skandaali” on Vatopedi, käytän lainausmerkkejä, koska se on kaikkien tiedossa, ja kääntyi oikeusministeriöön ja parlamentin valiokunnille ja, että oli skandaali suuri uskottavuuden menetys kansan suuntaan.

 

Roussopoulos:in ylimielinen käytös vahvisti erityisen suhteen jopa G. Angelos:iin, pääministerinkanslian johtajaan ja tietenkin Roussopoulos luostarin apotti Efraim:iin (syytettynä asian tiimoilta. Käsittely kesken).Kauppa sivuhyödytti valtion virkamiehiä (perhe VOULGARAKIS jne.), mutta vahinkoja kansantaloudelle vaihdot ei saaneet aikaan.

 

Riita T. Roussopoulos:in ja erään kreikkalaisen liikemiehen välillä, joka omaa hyvin ”erityisiä” suhteita Yhdysvalloissa ja ennen kaikkea korkean likviditeetin ”thryalida skandaalissa”. Rikossyyte toisesta petoksesta avasi tien Roussopoulos:iin suuntaan, joka johti elokuun lopussa 2008 paljastukseen skandaalissa Vatopedi. Skandaali Vatopedille oli luotu sopiva tausta saapua joulukuussa 2008, jossa kipinä riitti tuomaan tuhoa, kun ilmasto taloudessa huononi muutenkin nopeasti.

 

Tämä oli vasta pintaa, koska nyt Mr. Karamanlis ja hänen hallituksensa ”tavoite” oli ”lukittu” ja Karanmalis halusi puhdistaa Kreikan politiikan.
Joulukuussa 2008 taas luotiin pohja suurimmille väkivaltaisuuksille, jotka maassa olivat purkautuneet. Syy oli nuoren(15v.) Alexis Grigoropoulosin kuolema Exarchia:ssa poliisin luodeista. Exarchia on aina ollut vahvasti poliisihenkilöstöllä vartioitu Yhdysvaltain suurlähetystön sijainnin takia. Tämä välikohtaus lisäsi kansan epäluuloja ja vähensi luottamusta istuvaan hallitukseen ja Karamanlikseen.

Maaliskuussa 2009 ensimmäistä kertaa 2000-luvulla Papandreou johtoinen PASOK johtaa galluppeja. Karamanlis ja puolueensa ND on hyvin alhaalla. Karamanlis antautuu paineen edessä ja uusi valtuuskunta johti maan ulos kansallisen suvereniteetin tieltä.

 

Seuraavaksi paljastui ”SIEMENS skandaali”, jossa seitsemän OTE:n (TELE) entisten johtajien tekemisiä kutsutaan tutkimaan tutkintotuomari Maria Nikolakis. Tilejä joita skandaalin henkilöiltä löytyy on enimmäkseen Sveitsin pankeissa. Talletuksia on entisten Siemens/OTE johtajien nimissä yksittäisiltä arvoiltaan 250.000 – 1.000.000 euroa.

 

Kaikki henkilöt jotka kutsutiin tutkittavaksi olivat OTE valiokuntien jäseninä ajalta jolloin saksalaisten kanssa tehtiin sopimuksia. Saksalaisten oli tarkoitus digitoida virastojen verkot. Saksan oikeusministerin (Court of Munich) mukaan menetys OTE:n kanssa tehtyjen sopimuksen arvioidaan olevan noin 57 miljoonaa euroa. Suurimmat löydökset tileiltä Sveitsissä oli lähes 1 miljoonaa OTE:n entisen ylemmän työntekijän Chris Karavela:n tili. Toiset johtavat (talousjohtajia/muita herroja)ovat saaneet vähintään 450.000 euroa jokainen.

 

Malli esimerkki ”kaksipuolueellista” lähestymistavasta ei ollut ainoastaan peruuttaa tutkinta skandaali Siemens:in ympäriltä, koska eduskunnan tulevaisuusvaliokunnassa ei hallittu suurta ”kaksipuolueskandaalia”, jossa oli mukana ministereitä ja edustajia molemmista pääpuolueista.

 

Äänekkäästi tuominneen PASOKin edustajia olisi tarvittu vain 151 tutkinnan uusimiseen. PASOK ehdotti syytettä George ALOGOSKOUFIS:lle ja Chris Markogiannaki:sille joka palveli kummankin osapuolen vallassa. Koska kumpikaan ei ollut aktiivipuoluetoveri vastapelurilta ja siten oli sopivasti ”eniten syytön ja syyllinen” yht´aikaa!

 

SYRIZA (Äärivasemmisto) totesi, että ”kukaan osapuolista ei halua koskettaa itsevaltiasta nimeltään Siemens. Koska saksalainen yritys on suuri osa historiassa: ”uuskolonialismi Kreikassa”. ”Sen sijaan työnnetään ”veitsi kansan luuhun” eikä paljasteta skandaalin kaikkia osapuolia.”

Herää kysymys, miksi tutkimus ei edennyt kommunikatiivisen ”Fiestan” viettäneen Karamanliksen hallituksen ja mukana ”juhlineen” PASOK:in rivejä loppuun asti.

Nyt on selvää, että tavoitteena oli luoda syksyllä 2008 ”ilmasto”, jossa Mr. Karamanlis suostuisi seuraamaan kuin ”uskollinen liittolainen ulkomaalaisia pomoja EU:ssa tai ainakin EUn johtomaissa Saksassa ja Ranskassa, jotka ovat USA:n vahva liittolainen, jo NATO:n kautta.

 

Muutama aika sitten puhui Karamanliksen läheinen, entinen pääministeri, National Intelligence asiakirjan luonnoksesta murhasta, jonka tutkimuksen hän oli jo käynnistänyt. Syyttäjä on kuuleman mukaan sanonut: ”Tärkeän tekijän roolissa on varmasti ollut USA. Mitä rehellisesti en vielä ole selvinnyt on kuinka suuri heidän rooli on ja missä tapauksissa ovat olleet mukana. ”

 

Venäläiset ovat paljastaneet mahdollisen murhayrityksen Kostas Karamanlis:ia kohtaan. Kreikkaan oli tuotu koko joukko GRU:n miehiä erityisoperaatioon estämään salakuuntelu Karamanlis:in ja V. Putin välillä. Nämä kaksi valtiopäämiestä tapasivat usein ja tekivät useita sopimuksia mm. South stream-kaasuputkesta, Alexandroupoli:n suuresta kaasusatamasta ja jopa asehankintasopimuksia.

Nyt on ilmeisen selvää, että herra K. Karamanlis teki politiikkansa valinnat olennaisena kriteerinä maan kansallinen etu.

Eronsa syyksi riittää oma henkilökohtainen koskemattomuutensa, jopa henkensä. Yksikään pääministeri ennen häntä ei kärsinyt vastaavaa häikäilemätöntä ”sotaa” itseään kohtaan näin lyhyessä ajassa maansa etujen puolustamisen takia.

 

Kreikkalaista pääministereistä, joita olen läheltä päässyt seuraamaan täytyy Karanmaliksen kohdalla kunnioittaa miehen ehdotonta antautumista kansallisten etujen edessä ja korostaa miehen johtajakaliiperia ja vakavuutta maansa puolustamisessa. Karamanlis voidaan arvioida tänään poliitikkona jolla on moraali ja arvot kohdallaan ja miehenä, joka kesti ”Thermopylainsa”, tai ainakin yritti sen kestää kelvottomien omiensa ja petollisten vihollisiensa keskellä.

 

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s