Putinin Venäjä Kreikan tueksi!

Kreikassa vieraileva Venäjän lähetystö on nostanut kissan pöydälle. Venäjän puolustusministeri on tuonut julki uusia tietoja Kreikan ja Venäjän syventyvästä puolustusyhteistyöstä asehankintojen ja jatkuvan koulutuksen muodossa.

Näillä varustaumistoimilla on tarkoitus tasapainottaa USAn harjoittamaa Turkin varustamista. Tämä Obaman politiikka onkin ihmetyttänyt mieltäni, koska sekä Kreikka ja Turkki ovat NATO-maita. Silti USA varustaa vain Turkkia miljardiluokan aseluototuksilla.

Asiaa mutkistaa unelma liittoutumamme EU, joka on osoittautunut melko „munattomaksi“ suojelemaan liittovaltionsa rajoja ja jopa heikentänyt puolustusta Kreikan armeijaan kohdistuvilla leikkauksilla. Nämä leikkaukset ovat nakertaneet sotilaiden palkkoja ja etuusuuksia ja kuitenkin samalla on myyty Kreikan korruptuoituneelle hallitukselle myös Ranskasta ja Saksasta aseita meidänkin takaamilla lainoilla.

Ateenassa vieralulla oleva Venäjän puolustusministeri on sanonut: „Kreikalla on pari tuhatta saarta Aegean merellä, joista noin puolella on asutusta. Kaikki muistavat Imian-kriisin, joka oli muuttua katastrofiksi. Venäjällä valmistetut ZUBR:it varmistavat, ettei tämä painajainen toistu.“

Tapaamisessa tehdyllä sopimuksella on poistettu kaikki lailliset esteet ja sääntelyt maiden väliltä. Uusi sopimus nojaa osittain vuonna 1994 kirjoitettuun sopimukseen ja täydentää sitä joiltain osin.

Sopimuksesta kerrotun tiedon mukaan Venäjä toimittaa lisää ZUBR-ilmatyynyaluksia, jotka kulkevat yli 60km/h vauhdilla saavuttaen saaristossa etulyöntiaseman. Jokainen näistä aluksista voi kuljettaa mukanaan kolme kappaletta T-80 tankkeja, 8 BMP rynnäkköpansarivaunua tai 10 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua ja 140 sotilasta. Kreikan laivastolla on jo neljä ZUBRia käytössä, mutta armadaa on tarkoitus kasvattaa useilla uusilla.

Ilmatilansuojaukseen on tarkoitus tuoda Kreikkaan OSA-AKM, S-300, TOR ja 9K33 Osa

ohjusjärjestelmiä. Kreikan ja Venäjän puolustusministerit eivät ole julkistaneet tarkkoja määriä, mutta tietoomme on tullut sopimuksen liikkuvan arvoltaan useissa miljardeissa.

Tämä tietysti lisää NATO-maan Kreikan ja USAn välistä jännitettä, mutta kriisin kurjimuksessa ja Turkin jatkuvien rajaluokkauksien luoman paineen alla kärsivä Kreikka on kääntynyt ainoan auttavan käden suuntaan. Venäjän edustajat painottavat, että tilanteen vaatima varustautuminen keskittyy turvaamaan Etelä-Euroopan ja Balkanin turvallisuutta, eikä hyökkäyssotaan.

Saksan Schäublen lausunnollaan „Kreikka kuuluu Saksan etupiiriin.“ aiheuttamasta erimielisyydestä USAn ja EUn välillä ja EUn vimmasta saada Turkki mukaan „unelmaliittoon“ johtuen on USAkin „joutunut“ panostamaan Erdoganin valta-aseman tukemiseen „aselainoituksella“.

Tämä varustelu energiavaroistaan rikkaan Aegean meren ympäristössä on luonut uuden „kylmän sodan“, jonka jalkoihin on jäänyt Kreikan kansa, jolle rikkaudet alunperin kuuluvat.

Samalla, kun Venäjä ja Kreikka sopivat varustelusta piti Turkin pääministeri Erdogan puheen Keşan kaupungissa lähellä Kreikan rajaa. 20 kilometrin päässä rajasta sijaitsevassa kaupungissa kävi selväksi, ettei Erdogan pelkää puhua turkkilaisesta revisionismista. Mies esitteli skenaarion hyökkäyksestä Evros joen yli nimellä ” Sledgehammer ”.

Ensimmäisen armeijakuntansa edessä pitämässä puheessa mies kertoi antavansa Thrakille erityisarvon, jo pelkästään alueella asuvan turkkilaisväestön takia. Näistä merkittävistä Thrakin kaupungeista Erdogan nimesi Komotinin, Xanthin ja jopa Thessalonikin, joka on itseasiassa Thessaliassa.

Tämä neo-ottomaaninen visio voisi olla, jopa viehättävä, jos se ei olisi niin vaarallinen. Erdogan sanoi, että ”Thraki on merkittävä osa Turkin ja Euroopan yhteistä historiaa ja nimenomaan Balkanilla.” Herra liitti Thrakin kaupungit samaan joukkoon Adrianopolin, Tekirntagin, Kirklarelin ja Istanbulin kanssa. Tällä alueella sijaitsee tällä hetkellä suurin osa Turkin toimintakykyisestä armeijasta (Türk Kara Kuvvetleri) ja sen yli 400.000 miehen vahvuudesta.

Itäinen-Thraki (turkkilainen Thraki) on perusluonteeltaan tasainen ja sitä halkoo kaksi päätietä. Pohjois-etelä suunnassa Adrianopoli-Arkadiopoli-Istanbuli ja itä-länsi suunnassa Kipon-Kessani-Silovria-Istanbuli. Tämän tiedon perustalla on Turkin joukkojen ryhmittely ymmärrettävissä.

5 . Kolordu on sijoitettuna Çorlu:n kaupunkiin, josta on suora yhteys Pohjois-Thrakin suuntaan.

Tämän ryhmittymän yhteydessä puhutaan panssariprikaateista, tykistöstä ja pataljoonista miehiä.

2 . Kolordu on keskitetty Gelibolu:n kaupunkiin, josta on suora yhteys Etelä-Thrakin sunntaan.

Tässä kokonpanossa kehutaan olevan moottorisoituja jalkaväkidivisioonia, panssariprikaati ja tukitykistöä.

Lisäksi reserviksi on Şişli Kon kaupunkiin asetettu 3. Kolordu, jonka miehitys on melkolailla saman suuntainen, kuin muidenkin Kolordujen.

Kommenttini näihin uutisiin:

Onko USAn energiapoliittiset halut suurvaltana lytätty, vaikka Kreikan hallituksessa istuu Obaman ja monen edeltäjänsä ”takuumiehet” PASOK-puolueesta ? Onko USAn etuja tallattu jopa siinä määrin, että se ajaa peitetysti Turkkia kohti avointa konfliktia Kreikan kanssa, jotta voi taas ”PELASTAA” demokratian kriisialueella pommeillaan ?

Tätä pelkään, mutta olen iloinen, että Kreikan johto on viimeinkin ottanut jo entisen Pmn Karanmaliksen valitseman tien kohti Putinia ja Venäjän suojelusta. Venäjän läsnäolo tulee rauhoittamaan tilanteessa, jossa suojattoman ja avuttoman Kreikan luonnonvaroja riistävä EU-korppikotka, USAn merikotka takapirunaan ovat riehuneet kärsivän maan ja sen kansan kimpussa rittämiin!

On aika rauhalle ja sen Putin tuo toimillaan myös Kreikkaan, kuten hän sen toimitti Syyriaankin.

Kiitos

Hämis

Yksi vastaus artikkeliiin “Putinin Venäjä Kreikan tueksi!

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s